2019. július 23., keddMa Lenke napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 295,00 Ft
2019.07.23. Lenke Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 295,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / A Mercedes is reagált a magyarországi beruházásai visszafogásáról szóló sajtóhírekre

Hirdetés

A Mercedes is reagált a magyarországi beruházásai visszafogásáról szóló sajtóhírekre

Arról cikkezett vasárnap a befolyásos német üzleti lap, a Handeslblatt, hogy pénzügyi problémák visszafoghatják mind a BMW, mind a Mercedes beruházásait Magyarországon. Megkérdeztük a BMW-t és a Daimlert is, mi igaz a német lap állításaiból, vagyis abból, hogy a magyarországi gyárépítést, illetve -bővítést is hátráltathatják a problémák.

A BMW-től azt a reakciót kaptuk, hogy nem kommentálnak médiaspekulációkat. Az új gyár Magyarországon további kapacitásbővülést hoz majd a globális gyártóhálózatukban.

Kínai, mexikói és az USA-ban történt beruházásaink után tovább erősítjük európai aktivitásainkat, megtartva egy globális termelési egyensúlyt Ázsia, Amerika és Európa között

– tették hozzá.

Hirdetés

A Mercedes hivatalos válaszáról az InfoRádió számolt be: Ludvig Orsolya, a kecskeméti Mercedes-Benz gyár kommunikációs igazgatója kijelentette, nem áll le az új kecskeméti Mercedes üzem építése, sőt 250 millió eurónyi értéket már be is építettek. Másrészt elmondta, még zajlanak az egyeztetések arról, milyen terméket gyárt majd a vállalat az új, épülő üzemben. Szerinte természetes, hogy egy piaci cég módosítja terveit.

Korábban a Külügyminisztérium a Portfolionak úgy kommentálta a sajtóhírt. hogy a „BMW-beruházás, illetve annak előkészítése a megfelelő ütemben zajlik. A Mercedes továbbra is hosszú távon elkötelezett Magyarország mellett, elégedett a kecskeméti gyárral, amely fontos láncszem a cég gyártási hálózatában”.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20190514_Reagalt_a_kecskemeti_Mercedesgyar_a_megszoritasokra#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Önkiszolgáló benzinkutakkal terjeszkedne Magyarországon az OMV

Önkiszolgáló benzinkutakkal terjeszkedne Magyarországon az OMV

Az OMV-csoport újabb diszkont töltőállomásokkal jelenne meg néhány Ausztriával szomszédos országban, köztük Magyarországon – írja …