2019. május 22., szerdaMa Júlia, Rita napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 327,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
2019.05.22. Júlia, Rita Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 327,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / A magyar vásárlók a legelégedettebbek egész Európában

Hirdetés

A magyar vásárlók a legelégedettebbek egész Európában

Magyarországon élnek a legelégedettebb fogyasztók – erre a meglepő eredményre jutott az Európai Bizottság vizsgálata.

A testület ma tette közzé a fogyasztói piacok 2018-as eredménytábláját, amely arról ad számot, hogy az uniós fogyasztók miként értékelik 40 áru- és szolgáltatási ágazat működését. A 2016-os eredménytáblához képest EU-szerte csak csekély, Magyarországon viszont számottevő javulás tapasztalható. Ennek eredményeként az uniós tagállamok között Magyarországon a legmagasabb az összesített piaci mutató.

A jelentés szerint EU-szerte csak a fogyasztók 53 százaléka bízik abban, hogy a szolgáltatási ágazatokban működő vállalkozások betartják a fogyasztóvédelmi szabályokat. Az áruk esetében ez az arány némileg magasabb: 59 százalék. A tagállamok többségében a távközlési, a pénzügyi és a közüzemi szolgáltatások továbbra is igen problémás területek a fogyasztók szemében. A legkevésbé az ingatlanok és a használt gépkocsik ágazatában bíznak. Cserébe nagy bizalmat élveznek a személyi szolgáltatások (fodrászok, gyógyfürdők), a nyaralási szálláshelyek és a szervezett utazások.

Magyarországon 2015 óta 6,4 ponttal nőtt a vizsgált piacok összesített átlagos teljesítménymutatója, 89,6 pontra a maximálisan elérhető 100-ból. A magyarországi eredmény így 9,4 ponttal haladja meg a 80,2 pontos uniós átlagot. A magyar árupiacon a legjobb eredményt a testápolási termékek érték el (94,3 pont), a legrosszabbat pedig a használt gépkocsik (83,0). A szolgáltatások közül  a villamosenergia-szolgáltatások szerepeltek a legjobban (93,8 pont), az ingatlanágazat pedig a legrosszabban (83,1).

Hirdetés

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20181012_A_magyar_vasarlok_a_legelegedettebbek_egesz_Europaban#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Több posta is hamarabb zár jövő szombaton

Több posta is hamarabb zár jövő szombaton

Tizennégy órán keresztül nem lehet majd a postán ügyeket intézni. A leállás június 1-jén este 6 órától …