2020. május 24., vasárnapMa Eszter napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2020.05.24. Eszter Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / A magánrepülők piacán is a nagy hatótávolság a sláger

Hirdetés

A magánrepülők piacán is a nagy hatótávolság a sláger

A Las Vegasban kedden nyíló vásáron az előzetes információk alapján minden bizonnyal a nagyobb gépeket keresik, amelyek fogyasztása hatékonyabb a korábbi verziókénál, és amelyek kevésbé szennyező üzemanyagot – például bioüzemanyagot – használnak.

Az úgynevezett magán- vagy vállalati repülőgépek legnagyobb éves vásárán azonban érezhető lesz, hogy a következő években csökken a kereslet a lassuló világgazdaság és az amerikai-kínai kereskedelmi háború miatt.

Az idei első félév mindazonáltal jól alakult, hiszen 13 százalékkal nőttek a megrendelések. Az amerikai General Dynamics Gulfstream típusa, a kanadai Bombardier, az amerikai Textron Cessnája, a francia Dassault Aviation és a brazíliai Embraer SAA is azt jelezte, hogy az idei évben először nőtt a rendelésállomány a 2008-as gazdasági válság óta. Szakértők azonban úgy vélik, sokan inkább csak előre hozták a rendeléseiket a bizonytalan jövő miatt.

A piacot főként a hosszabb távok megtételére képes és egyre több luxussal felszerelt gépek iránti igény jellemzi. A vásárlókat – így főként a gazdagokat és a vállalatokat – egyre inkább az érdekli, hogy például leszállás nélkül elrepülhessenek New Yorkból Tokióba.

Hirdetés

Az utasszállító repülők piacán is hasonló trend figyelhető meg, az ausztrál Quantas például éppen ma tesztelte le először utasokkal a fedélzetén a New Yorkból Sydneybe tartó 19 órás járatát.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20191020_A_maganrepulok_piacan_is_a_nagy_hatotavolsag_a_slager#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Pár hónapon belül gondok lehetnek a Netflixnél

Pár hónapon belül gondok lehetnek a Netflixnél

Egyelőre nincs gond a Netflix kínálatával, de az év második felében már lehetnek problémák – nyilatkozott …