2020. január 26., vasárnapMa Vanda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 336,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 313,00 Ft
2020.01.26. Vanda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 336,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 313,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / A 4iG vett egy céget, rástartolhatnak az SAP licencek értékesítésére

Hirdetés

A 4iG vett egy céget, rástartolhatnak az SAP licencek értékesítésére

Új leányvállalattal és üzletággal bővül a Mészáros Lőrinc exjobbkeze, Jászai Gellért érdekeltségében és elnök-vezérigazgatása alatt álló informatikai cég, a 4iG Nyrt. A cég által kiadott közlemény szerint a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) jelentették be, hogy megvásárolták az Enterprise Group SAP tanácsadó cégét, a Veritas Consulting Kft-t.

A 4ig Nyrt. szerint a Veritas Consulting Kft. megvásárlásával kulcsfontosságú üzleti kompetenciával, és egyben új üzletággal bővül a vállalat. A Veritas „PartnerEdge” státusszal rendelkezik, amely az SAP licenceinek értékesítési jogát is biztosítja a cég számára. A tranzakció vételárát nem hozták nyilvánosságra, a felek üzleti titokként kezelik.

A közlemény szerint az SAP által fejlesztett integrált vállalatirányítási rendszer, a nemzetközi nagyvállalati szektor mellett, a kisebb cégeknél és a közszférában működő szervezeteknél is egyre fontosabb szerepet tölt be. Az ismertebb irányítási, követési, ellenőrzési, beszerzési, készletezési funkciók mellett, az üzleti vagy gyártási folyamatok megszabott mértékű automatizálására, a szükséges dokumentumok, továbbá a keletkező pénzügyi, műszaki vagy logisztikai adatok kezelésére is alkalmasak az SAP szoftverek.

A 4iG nemrég vette meg a T-Systems Magyarországot. Jászai egyébként már előrejelezte a bevásárlást, mert a T-System megvásárlása után azt mondta, hogy a 4iG a piac éllovasa kíván lenni, ennek érdekében „olyan jelentős akvizíciókra készülnek, melyeknek köszönhetően a társaság még az idei évben a legnagyobb hazai tulajdonú informatikai vállalatcsoporttá alakulhat”.

Hirdetés

© Marabu

Jászai cége nagyon jól fut, augusztusban például az állam tulajdonában álló Budapest Banktól húzott be egy 1,2 milliárdos megbízást, korábban a MÁV-tól kapott egy 900 milliós megbízást,  és a sort még lehetne folytatni.

Mint korábban írtuk, a 4iG 2018-ban csoport szinten nettó 14 milliárd forintos árbevételt és 102 millió forint nyereséget ért el. Az idei első negyedévben konszolidált árbevétele éves összevetésben 56 százalékkal, 4,9 milliárd forintra nőtt, adózott eredménye 280 millió forint lett, a tavalyi hasonló időszaki 106 millió forintos veszteséggel szemben. A cég idén több nagy értékű szerződést nyert el.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20190910_A_4iG_vett_egy_ceget_rastartolhatnak_az_SAP_licencek_ertekesitesere#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 A Coca-Cola azért nyomja még a műanyagot, mert az emberek állítólag ezt várják

A Coca-Cola azért nyomja még a műanyagot, mert az emberek állítólag ezt várják

Azért nem mond le a műanyag palackokról a Coca-Cola, mert az emberek nem ezt kérik …