2019. július 15., hétfőMa Henrik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
2019.07.15. Henrik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / 54,4 milliárd forintot adományozott egy kőgazdag üzletember az Oxfordi Egyetemnek

Hirdetés

54,4 milliárd forintot adományozott egy kőgazdag üzletember az Oxfordi Egyetemnek

Több mint 54,4 milliárd forintnak megfelelő fonttal lepte meg az Oxfordi Egyetemet Stephen Schwarzman amerikai tőzsdemilliárdos – számolt be róla a BBC. A portál szerint ekkora adományhoz még soha nem jutott hozzá egyetlen embertől oktatási intézmény Nagy-Britanniában.

Az óriási összeget a mesterséges intelligencia etikai oldalával kapcsolatos kutatásokra biztosítja az egyetemnek Schwarzman. Az üzletember meglátása szerint az MI a jövőben megkerülhetetlen hatással lesz az életünkre, aminek kezelésére a világ még nem áll készen.

Schwarzman úgy látja, a világ legtöbb kormánya fel sem tudja fogni, miről szól az MI, és mennyire más technológiáról van szó. Arról, hogy az adomány az Oxfordi Egyetemhez kerüljön, a tőzsdemilliárdos maga döntött, mert szerinte itt hozható létre olyan kiemelkedő kutatóközpont, amely eredményes munkát tud felmutatni a témában.

Schwarzman pénze a BBC szerint azért is jön jól az egyetemnek, mert a Brexit miatt a brit tudományos szféra hatalmas támogatásoktól esik el.

Hirdetés

A milliárdos nem először fordít vagyonából hatalmas összeget a mesterséges intelligenciával járó változások megismerésére: korábban 350 millió dollárt adományozott az amerikai MIT-nak ugyanezért.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20190619_544_milliard_forintot_adomanyozott_egy_kogazdag_uzletember_az_Oxfordi_Egyetemnek#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Népszava: egyelőre biztosan nem indul újra Bige szolnoki gyára

Népszava: egyelőre biztosan nem indul újra Bige szolnoki gyára

A korábbi értesülésekkel szemben mégsem várható, hogy a héten újraindul Bige László nagyvállalkozó hatósági vizsgálatok …