2019. február 18., hétfőMa Bernadett napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 281,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.02.18. Bernadett Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 281,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / 4,5 milliárdot adtunk a vécépapír-gyártónak

Hirdetés

4,5 milliárdot adtunk a vécépapír-gyártónak

A kormány nagyvállalati beruházási programja 4,5 milliárd forinttal járult hozzá az összesen több mint 14 milliárd forintba kerülő dunaföldvári üzem építéséhez. A program 2015 óta 91 projektet támogatott, ezzel összesen 130 milliárd forintnyi beruházást és 2000 munkahely létrehozását segítette elő – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter, aki azt is elmondta, hogy a Vajda-Papír egy kis családi cégből, mára a kelet-közép-európai régió egyik legnagyobb higiéniai alappapír gyártó vállalata lett.

Az üzemben 35 ezer tonna papíralapanyagot gyártanak , így az alapanyag-szükséglet felét önállóan állítja elő a cég. Az üzemben olyan technológiai újításokat is alkalmaznak, melyeknek köszönhetően a gyártási folyamat a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot hagyja maga után.
A cellulóz ugyanis ipari felhasználásra telepített erdőkből származik, csökkentették az ipari víz mennyiségét, és a villamosenergia-szükségletet teljes egészében zöld energiából állítják elő.

A kft. százzal bővíti 230 fős hazai létszámát, és összesen 500 dolgozót foglalkoztatnak.

Az 1999-ben alapított cég eddig összesen 30 milliárd forintot fordított beruházásokra, és 2013-ban létrehozta a Vajda-Papír Skandinávia nevű céget, amelynek norvégiai üzeme 25 ezer tonnás kapacitással működik. A beruházási érték 1,33 milliárd forint volt. A skandináv piac azért fontos a Vajda Papír számára, hiszen bizonyos termékkategóriákban, így például a konyhai papírtörlők esetében itt jelentősen magasabb az egy főre jutó fogyasztás, mint Európa más országaiban.

Hirdetés

A céggel kapcsolatban korábban GVH-vizsgálat folyt; az ún. papírzsepikartellebn hét céget gyanúsítottak rendszeres egyezetésekkel és érzékeny üzleti információk megosztásával, de a hatóság három éves vizsgálat után bizonyítékok hiányában ejtette a vádakat.

 A vállalkozás 2017-ben 19,7 milliárd forint nettó árbevétel mellett 124 millió forint adózott eredményt ért el. Az idei várható árbevételük 26 milliárd forint lesz, 2019-ben pedig a dunaföldvári termelésnek köszönhetően húsz százalékkal haladja majd meg a 2018-ast. A cég a teljes magyar kivitel majdnem háromnegyedével jelenleg a higiéniai papíráruk legjelentősebb hazai exportőrének számít, és kizárólag magyar tulajdonban van.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20181110_45_milliardot_adtunk_a_vecepapirgyartonak#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Mérgező fűszert találtak, ha vett belőle, ne használja!

Mérgező fűszert találtak, ha vett belőle, ne használja!

Kínából származó őrölt gyömbérben mutattak ki határérték feletti mennyiségben benzo(a)pirént és PAH-ot – közölte a …