2019. július 22., hétfőMa Magdolna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 295,00 Ft
2019.07.22. Magdolna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 295,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / 4,5 milliárdot adtunk a vécépapír-gyártónak

Hirdetés

4,5 milliárdot adtunk a vécépapír-gyártónak

A kormány nagyvállalati beruházási programja 4,5 milliárd forinttal járult hozzá az összesen több mint 14 milliárd forintba kerülő dunaföldvári üzem építéséhez. A program 2015 óta 91 projektet támogatott, ezzel összesen 130 milliárd forintnyi beruházást és 2000 munkahely létrehozását segítette elő – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter, aki azt is elmondta, hogy a Vajda-Papír egy kis családi cégből, mára a kelet-közép-európai régió egyik legnagyobb higiéniai alappapír gyártó vállalata lett.

Az üzemben 35 ezer tonna papíralapanyagot gyártanak , így az alapanyag-szükséglet felét önállóan állítja elő a cég. Az üzemben olyan technológiai újításokat is alkalmaznak, melyeknek köszönhetően a gyártási folyamat a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot hagyja maga után.
A cellulóz ugyanis ipari felhasználásra telepített erdőkből származik, csökkentették az ipari víz mennyiségét, és a villamosenergia-szükségletet teljes egészében zöld energiából állítják elő.

A kft. százzal bővíti 230 fős hazai létszámát, és összesen 500 dolgozót foglalkoztatnak.

Az 1999-ben alapított cég eddig összesen 30 milliárd forintot fordított beruházásokra, és 2013-ban létrehozta a Vajda-Papír Skandinávia nevű céget, amelynek norvégiai üzeme 25 ezer tonnás kapacitással működik. A beruházási érték 1,33 milliárd forint volt. A skandináv piac azért fontos a Vajda Papír számára, hiszen bizonyos termékkategóriákban, így például a konyhai papírtörlők esetében itt jelentősen magasabb az egy főre jutó fogyasztás, mint Európa más országaiban.

Hirdetés

A céggel kapcsolatban korábban GVH-vizsgálat folyt; az ún. papírzsepikartellebn hét céget gyanúsítottak rendszeres egyezetésekkel és érzékeny üzleti információk megosztásával, de a hatóság három éves vizsgálat után bizonyítékok hiányában ejtette a vádakat.

 A vállalkozás 2017-ben 19,7 milliárd forint nettó árbevétel mellett 124 millió forint adózott eredményt ért el. Az idei várható árbevételük 26 milliárd forint lesz, 2019-ben pedig a dunaföldvári termelésnek köszönhetően húsz százalékkal haladja majd meg a 2018-ast. A cég a teljes magyar kivitel majdnem háromnegyedével jelenleg a higiéniai papíráruk legjelentősebb hazai exportőrének számít, és kizárólag magyar tulajdonban van.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20181110_45_milliardot_adtunk_a_vecepapirgyartonak#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Önkiszolgáló benzinkutakkal terjeszkedne Magyarországon az OMV

Önkiszolgáló benzinkutakkal terjeszkedne Magyarországon az OMV

Az OMV-csoport újabb diszkont töltőállomásokkal jelenne meg néhány Ausztriával szomszédos országban, köztük Magyarországon – írja …