2019. március 21., csütörtökMa Klaudia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 312,00 Ft | USD: 275,00 Ft | CHF: 275,00 Ft
2019.03.21. Klaudia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 312,00 Ft | USD: 275,00 Ft | CHF: 275,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / 4,5 milliárdból hozza rendbe a turai kastélyt Tiborcz cége

Hirdetés

4,5 milliárdból hozza rendbe a turai kastélyt Tiborcz cége


Az 1886-ban az Ybl Miklós nevével fémjelzett építésziroda tervei alapján épült, az elmúlt évtizedekben teljesen leromlott, életveszélyessé vált turai Schossberger-kastély közel 4,5 milliárd forintból újul meg 2019 első negyedévére a BDPST Zrt. beruházásában

– erről küldött ki közleményt az Index szerint Tiborcz István, a miniszterelnök vejének ingatlanos cége.

A közleményben Tóth Judit, a BDPST Zrt. vezérigazgatója azt írja, “a most zárult két munkafázis eredményeként az épület az idei őszt és telet már beázásbiztosan várja, így a restaurátorok és a belsőépítész szakemberek nekiállhatnak a belső terek helyreállításának”.

A BDPST Zrt. magát a régi épületek megmentőjeként jellemzi, mint írják, a cég “működésének alapfilozófiája a régi épületek megmentése, de hogy ez ne csak egy néhány évre szóló ráncfelvarrás legyen, modern funkcióval is megtöltjük azokat.”

Hirdetés

A turai Schossberger-kastély a felújítás során úgynevezett rekreációs funkciókkal gazdagodik, és egy 19 vendégszobával rendelkező rendezvényközpontként üzemel majd, ahol a közlemény szerint akár esküvők és kulturális programok is szervezhetők lesznek.

Arról nem tesz említést a közlemény, honnan a felújításra szánt 4,5 milliárd forint, de az Index megkérdezte őket. Egyelőre nem kaptak választ.

A BDPST-ről legutóbb akkor írtunk, hogy kiderült: a cég betársult Mészáros Lőrinc ingatlanos cégébe, az Appeninn Nyrt.-be.

Forrás: http://hvg.hu/kkv/20180904_45_milliardbol_hozza_rendbe_a_turai_kastelyt_Tiborcz_cege#rss

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 „Ipari méretű pokol” egy német sertéstelepen

„Ipari méretű pokol” egy német sertéstelepen

Három év szabadságvesztésre ítélt az ulm-i bíróság egy nagyüzemi állattartót Németországban, a bíró az ítélet …