2019. március 25., hétfőMa Irén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.03.25. Irén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / 188 milliárdos nyereséget termelt idén Széles Gábor cége

Hirdetés

188 milliárdos nyereséget termelt idén Széles Gábor cége

A Videoton idei árbevétele várhatóan eléri a 188 milliárd forintot – jelentette be Széles Gábor, a vállalatcsoport elnök-vezérigazgatója a cég évzáró rendezvényén Székesfehérváron.

Széles Gábor elmondta, 2018-ban jelentős ingatlanfejlesztésekbe kezdtek, miután mind a veszprémi, mind a székesfehérvári telephelyek megteltek. A Videoton Autóelektronika Kft.-nél 1,9 milliárdos, míg az Elektro-Plast Kft.-nél 1,2 milliárd forintos technológiai és kapacitásnövelő fejlesztést végeztek. A többi cégnél a technológiai beruházások értéke elérte az 1,3 milliárd forintot, míg az ingatlanfejlesztések a hárommilliárdot.

Lakatos Péter társ-vezérigazgató elmondta, hogy büszkék a múltbeli fejlődésre, de nagy elvárásaik vannak a jövőt illetően. Az elmúlt néhány évben a termelésben hozzáadott érték párhuzamosan nőtt a bérköltséggel, ami kiegyensúlyozott növekedést eredményezett, a következő pár évben pedig a Videoton prémium gyártóvá válik, ezt a célt tűzte ki a cégvezetés.

Elmondása szerint a cégcsoport forgalmának, nyereségének egyre nagyobb százaléka olyan összetett és komplikált termékekből keletkezik majd, mint a félvezető-gyártó gép, a háromdimenziós nyomtató vagy a hálózati eszközök. 

Hirdetés

A Videoton a legnagyobb magyar magántulajdonban lévő ipari vállalatcsoport, amely gyártási és gyártáshoz kapcsolódó szolgáltatásokat kínál ipari vállalatok számára. A székesfehérvári székhelyű cég Magyarországon kilenc, Bulgáriában (Sztara Zagora) egy telephellyel rendelkezik.

A cégcsoportnak 9000 alkalmazottja van, további kétezer kölcsönzött munkavállalót is foglalkoztat.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20181207_188_milliardos_nyereseget_termelt_iden_Szeles_Gabor_cege#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nagyot dobott a kínai Zsiday: 10 óra alatt 10 milliárd dollárt húzott be

Nagyot dobott a kínai Zsiday: 10 óra alatt 10 milliárd dollárt húzott be

Mindössze 10 óra kellett ahhoz, hogy egy kínai sztárbefektető több mint 70 milliárd jüant, tehát …