2019. április 24., szerdaMa György napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 279,00 Ft
2019.04.24. György Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 279,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / 100 millió eurót ad Bill Gates Európának

Hirdetés

100 millió eurót ad Bill Gates Európának

Breakthrough Energy Ventures néven, 100 millió eurós kezdőtőkével indított startupot Bill Gates. Céja az, hogy minél gyorsabban elterjessze a zöld technológiák használatát az öreg kontinensen. Gates – akit mindig is foglalkozott a klímaváltozás problémája – a startup megalapítását Brüsszelben jelentette be, ahol az Európai Bizottság elnökével, Jean Claude Juncker-rel találkozott.

„Szükségünk van azokra a technológiákra, melyek megoldják a klímaváltozással járó legnagyobb problémákat” idézte a Bloomberg Gates-t.

Bár a a klímaváltozás létezését épp a napokban már elismerte Donald Trump, az amerikai elnök továbbra sem biztos benne, hogy az embernek bármi köze lenne a globális felmelegedéshez. Emlékeztetőül: az elnök korábban többször is azt hangoztatta, hogy a globális felmelegedés valójában nem is létezik, az egészet csak a kínaiak találták ki, hogy rontsák az Egyesült Államok versenyképességét.

2017-ben az elnök gazdasági okokra hivatkozva jelentette be, hogy az Egyesült Államok kilép a megállapodásból. Trump a Georgia és Florida államokat sújtó hurrikán kapcsán kijelentette: nem ért egyet azokkal a tudósokkal, akik szerint a klímaváltozás miatt egyre pusztítóbbak a hurrikánok.

Hirdetés

Forrás:
http://hvg.hu/enesacegem/20181019_100_millio_eurot_ad_Bill_Gates_Europanak#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Számszerűsítették a klímaváltozás gazdasági hatásait: Norvégia jól járt, Nigéria rosszul

Számszerűsítették a klímaváltozás gazdasági hatásait: Norvégia jól járt, Nigéria rosszul

Több modellt is megvizsgáltak és megállapították: a gazdag államok, amelyek döntő többsége a hűvösebb éghajlatú …