2019. március 20., szerdaMa Klaudia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 312,00 Ft | USD: 275,00 Ft | CHF: 275,00 Ft
2019.03.20. Klaudia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 312,00 Ft | USD: 275,00 Ft | CHF: 275,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Tengeri algából készült csomagolót ehetnek a németek

Hirdetés

Tengeri algából készült csomagolót ehetnek a németek

A környezettudatosság jegyében német kutatók északi-tengeri algából akarnak elvihető éttermi fogásokhoz csomagolóanyagot gyártani. A Nordsee gyorsétteremlánc, a Bremerhaveni Főiskola és a Bremerhaveni Alfred Wegener Sark- és Tengerkutató Intézet két évre szóló szerződést írt alá szerdán a fejlesztésről, írja az MTI.

Az új csomagolóanyag nemcsak komposztálható, hanem ehető is lesz, kizárólag északi-tengeri algából fogják előállítani, és a növény minden részét fel akarják hozzá használni. A kutatók szerint nem lesz algaíze, nem ereszthet a színe, és nem puhul majd fel idő előtt. A projektet az állam is támogatja.

A környezetvédelmi hivatal adatai szerint Németországban 15 év alatt 110 ezer tonnáról 256 ezer tonnára – tehát több mint duplájára – nőtt a csomagolóanyag-felhasználás a vendéglátóiparban. A környezetvédők szkeptikusak, szerintük az új csomagolóanyagot könnyebben eldobják majd az emberek, és gondot okozhat a szelektálása is. Szerintük a többször használható csomagolás a helyes irány.

Forrás: http://index.hu/tudomany/2018/03/14/tengeri_algabol_keszult_csomagolot_ehetnek_a_nemetek/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Klessheim sötét kulisszatitkai: így csalta tőrbe Hitler Horthyt

1944. március 19-én a kora hajnali órákban, hűvös, szemerkélő esőben kezdték átlépni az osztrák-magyar határt …