2020. január 26., vasárnapMa Vanda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 336,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 313,00 Ft
2020.01.26. Vanda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 336,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 313,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Szex, drog, alkohol, Csernobil

Hirdetés

Szex, drog, alkohol, Csernobil

Öt év, 1825 cikk, három könyv, több millió olvasó: ez a Ma is tanultam valamit születésnapi mérlege. A rovat 2014-ben, szeptember elsején, az iskolakezdésre időzítve indult el, és azóta minden áldott reggel jelentkezett új tanulnivalóval, hétköznap és hétvégén, újévtől szilveszterig is. Az évforduló alkalmából fejest ugrottunk a statisztikába, és kigyűjtöttük minden évből a legtöbb, és a legkevesebb olvasót vonzó cikket. Utóbbiakat azért, mert igazán megérdemelnek még egy esélyt: kattintsanak rájuk nyugodtan, tök érdekesek, és a számok szerint ezeket elég nagy eséllyel kihagyták akkor, amikor megjelentek.

2014 – alkohol és képregények

A legporosabb, alkohollal kapcsolatos közhely, hogy elpusztítja az agysejteket (lásd még: “elissza az agyát”), de ez meghökkentő módon nem igaz. Annyira nem, hogy az agysejtek még azt is túlélik, ha konkrétan rájuk öntik a 100%-os tiszta szeszt. Hogy pontosan mit csinál az alkohol az agysejtekkel, ha nem öli meg őket, azt 291 ezren olvasták el eddig. Mielőtt csatlakozna hozzájuk, azt azért szögezzük le, hogy mindez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a mértéktelen piálás különösebben jót tenne az agyunknak, bármely másik porcikánknak.

A Marvel legerősebb szuperhősei a saját ügyvédei – vonhatjuk le 2014 legméltánytalanabbul keveset kattintott (25 ezer olvasó) Ma is tanultam valamit cikkéből. Egyébként érdemes megfigyelni, hogy akkoriban nagyrészt még ilyen, 3-4 rövid bekezdésből álló posztokból állt a rovat, mint ez. Ennél már csak az a meglepőbb, hogy a Marvel több mint húsz éven át tényleg birtokolta a “zombi” kifejezés jogait, és csak 1996 óta lehet teljesen szabadon használni élőhalottakra képregényekben.

Hirdetés

2015 – Csernobil és drog

Idén nyáron, az HBO zseniális sorozatából ismerhette meg a világ az önfeláldozó csernobili búvárok történetét, akik jól tudták, hogy nem élhetik túl, mégis lemerültek a megsérült reaktor hűtővizes medencéjét leereszteni, ezzel pedig tízmilliók életét mentették meg. A sztori az Index-olvasók körében már nem volt újdonság, amikor a sorozat elindult a tévében: 672 ezren olvasták el a történetet itt nálunk. Később kiderült – bár a főszereplők hősiességéből ez nem sokat von le -, hogy valójában mind a három búvár túlélte a vakmerő küldetést.

Tudta, hogy a drogkartelleknek is van védőszentjük? Jesús Malverde, a mexikói Robin Hoodból lett mítikus égi patrónus történetére csak 22 ezren kattintottak, amikor megjelent, de most mindenki bepótolhatja: egészen bizarr sztorit kap a latin-amerikai mély vallásosság és a szervezett bűnözés fura összefonódásáról.

2016 – már megint Csernobil, és képregények

Csernobilt nem lehet megunni: 2016 legnépszerűbb cikke egy olyan fickóról szólt, aki 30 éve ki-be járkál az egykori atomerőmű romjai között, hol katasztrófaturistákat vezet, hol csak úgy, kedvtelésből. Arthur Kornyejev olyan helyeken szelfizik vidáman, ahová a sugárzás miatt csak tíz évvel a katasztrófa után merészkedtek be először a kutatók. Annak idején, 1986-ban azzal a feladattal vezényelték Csernobilba, hogy mérje a sugárzást mindenhol, hogy az adatai alapján az egyes területeken tölthető munkaidőt megállapítsák. Valószínűleg őt érte a legtöbb radioaktív sugárzás a Földön ma élő összes ember közül. 366 ezren olvasták el a történetét.

Kevésbé drámai, és sokkal kevesebb olvasót (15 ezer) érdekelt a <a href="//index.hu/tudomany/til/2016/07/12/new_york_la_guardia_kepregeny_sztrajk_dick_tracy/" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/til/2019/09/01/szex_drog_alkohol_csernobil/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hmmm, van három zsák kommunális szemetem, hová is rakjam?

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/mindekozben/poszt/2020/01/24/hmmm_van_harom_zsak_kommunalis_szemetem_hova_is_rakjam/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …