2019. június 17., hétfőMa Laura napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 321,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
2019.06.17. Laura Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 321,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Szaddám Huszein műholdgyilkos szuperágyújának legendája

Hirdetés

Szaddám Huszein műholdgyilkos szuperágyújának legendája

1990 áprilisában az angliai Middlesbrough kikötőjében a vámosok fura dolgokat találtak a Gur Mariner nevű, Rotterdamból érkezett, és Irakba tartó teherhajó rakterében elrejtve. A semmilyen rakomány-nyilvántartásban nem szereplő hatalmas fémgyűrűkből egy kb. 40 méter hosszú, masszív cső állt össze. A gyanús szerkezetről szakértők hamar megállapították, hogy valójában egy ágyúcső – méghozzá a világ legnagyobb ágyújáé, ami nagyobb, mint a második világháború hírhedt náci szuperágyúja, a Schwerer Gustav. (Amiről azt érdemes tudni, hogy 500 fős személyzet kellett a kezeléséhez, és Szevasztopol ostrománál kilőttek vele egy 30 méter mélyre ásott, 10 méteres betonfallal védett lőszerraktárat.)

Schwerer Gustav

Schwerer Gustav

Fotó: Wikipedia

Némi nyomozás után kiderült, hogy a Gur Marineren lefoglalt alkatrészek valójában csak az iraki szuperágyú csövének alig negyedét adták ki.

Hirdetés

A Big Babylon nevű fegyver 170 méteres csöve nagyjából egy 50 emeletes toronyház méretének felelt meg.

De mire kellett Szaddám Huszeinnek egy ilyen monumentális ágyú? A Big Babylon csöve egyenesen az égre célzott, legalábbis a tervek szerint, mert megépíteni sosem sikerült.

A célpontjai műholdak lettek volna.

Elesett, elesett a nagy Babilon, amely ördögök lakóhelyévé lett

Dr. Gerald Bull

Dr. Gerald Bull

Fotó: wikipedia

A műholdgyilkos ágyút eredetileg nem pusztításra, hanem éppen ellenkezőleg, műholdak Föld körüli pályára állítására tervezték. Az ötlet még az 1960-as évekből származik, és alapvetően egy olcsó és megbízható alternatíva lett volna a máig használt rakétás megoldás helyett. A kutatások kiemelkedő alakja egy kanadai mérnök, Dr. Gerald Bull volt, aki éveken át vezette az amerikaiak ezzel foglalkozó HARP projektjét (nem összekeverendő az összeesküvés-hívők kedvencével, a HAARP projekttel), de a kormányzati türelem és finanszírozás előbb fogyott el, mint hogy használható prototípus […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/til/2019/06/04/szaddam_huszein_muholdgyilkos_szuperagyujanak_legendaja/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az űrben felejtették az utolsó szovjet állampolgárt

Az űrben felejtették az utolsó szovjet állampolgárt

Az űrversenyben az Egyesült Államoknak sokáig csak egyetlen komolyan vehető ellenfele volt, a Szovjetunió – …