2019. október 18., péntekMa Lukács napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 332,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 302,00 Ft
2019.10.18. Lukács Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 332,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 302,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Rosszul sült el a reklám, banánért vette meg az autót

Hirdetés

Rosszul sült el a reklám, banánért vette meg az autót

A saját kárán tanulta meg egy amerikai autókereskedés vezetője, hogy ha valamit egy hirdetésben állít, akkor azt be is kell tartania, még akkor is, ha nem hiszi, hogy bárki rákap a vevőcsalogató poénra. 

Jelen esetben arra az ajánlatra, hogy az egyik autót 10 ezer banánért el lehet vinni.

Hirdetés

Chris Pio gondolt egy merészet, és azt írta 1997-ben a Cadillac hirdetése mellett, hogy az első, aki 10 ezer banánnal megjelenik, viheti. Jeff Quirion pedig osztott-szorzott, és úgy döntött, hogy ez egy elég jó üzletnek ígérkezik, úgyhogy el is ment a connecticuti Bristolban található autókereskedésbe.

Az ABC-nek nyilatkozó Quirion azt mondta, eleinte el sem árulta a kereskedésben, hogy egészen pontosan mi a terve, illetve milyen fizetőeszközben gondolkozik. “A lehető legjobb ajánlatot akartam megszerezni” – mondta a riporternek, és ez sikerült is, hiszen ezzel 400 dollárt spórolt magának. Igaz, arról nem szólnak feljegyzések, hogy ez banánba átváltva egészen pontosan mit is jelent.

A vásárlónak egy hétvége elég volt ahhoz, hogy beszerezze a reklámárnak szánt mennyiségű banánt, és azt egy furgonban a kereskedéshez vigye. Pio megerősítette, hogy a vevője előtte még alkudott is, így a vesztesége nagyjából 1200 dollár körül van. De akkor ez már késő bánat volt, és a pereskedést megspórolva és az eset kapcsán némi plusz promócióban bízva bevállalta, hogy megköti az üzletet.

A pórul járt autódíler azt mondta, hogy nagyjából 30 banánt evett meg azóta, és mikor a riporter annyit kérdezett tőle, hogy szereti-e a banánkenyeret, a férfi kissé keserűen csak annyit válaszolt, hogy

most már […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/til/2019/06/25/bananert_vett_autot/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Miért olyan pocsék a kaja a repülőkön?

Miért olyan pocsék a kaja a repülőkön?

A független újságírás védelem: a hatalmasságok nem csinálhatnak velünk amit csak akarnak. Támogass te is! …