2020. július 12., vasárnapMa Izabella napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.07.12. Izabella Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Miért olyan pocsék a kaja a repülőkön?

Hirdetés

Miért olyan pocsék a kaja a repülőkön?

Az ember felül a repülőgépre, végignézi a biztonsági pantomim-előadást, túl van a felszálláson, és éppen elkezdene unatkozni és elgémberedni a szűk ülésben, amikor végre hozzák a kaját. Csirke vagy tészta? – szól a szokásos kérdés, de igazából mindegy, mi a válasz, mind a kettő ugyanolyan ízetlen vacak. Ismerős a helyzet?

Hirdetés

Most jöhetne a morgás, hogy annyi pénzbe, amibe egy repülőjegy kerül, igazán beleférhetne valami rendes étel, de az a helyzet, hogy tényleg nem fér bele, igazából még a méregdrága első osztályon sem. Ugyanis a repülős kaja annyira valójában nem vacak, részben inkább az utasok ízérzékelésével van a gond.

Az könnyen belátható, hogy egy utasszállító fedélzetén nem lehet sütni-főzni, hely sincs rá, biztonságilag se fér bele, és több száz utasnak teljes képtelenség frissen készíteni akár csak szendvicseket vagy salátát is. Ezért aztán a repülős kaját már odalenn a földön elkészítik, majd lefagyasztják, hogy odafenn csak megmelegíteni kelljen. Ez már alapvetően behatárolja az ételek körét. Ráadásul szűk helyen kell felszolgálni sok utasnak az ételt, ami egy kész logisztikai rémálom, és nehéz elkerülni azt, hogy az étel ne hűljön és/vagy száradjon ki közben. A megoldás: tűzforróra melegített, és általában valamilyen szószban úszó hús és tészta.

Ilyen körülmények között senki nem várhat Michelin-csillagos élményt, de van még egy rétege a problémának. Az utasszállítókon a levegő extrém száraz – ez a <a href="//index.hu/tudomany/til/2019/04/04/hogyan_szelloztetnek_egy_repulogepen/" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/til/2019/10/15/repulogep_etel_kaja_minoseg_izerzekeles_szaraz_levego_szaglas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ha szexelni akar a Marson, nem az odajutás lesz a legproblémásabb

Ha szexelni akar a Marson, nem az odajutás lesz a legproblémásabb

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Valamiért …