2019. december 14., szombatMa Szilárda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 299,00 Ft
2019.12.14. Szilárda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 299,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Miért nincs a hotelekben fogkrém a fürdőszobában?

Hirdetés

Miért nincs a hotelekben fogkrém a fürdőszobában?

Mi a civilizált, nyugati kultúrember első dolga, ha hotelben száll meg, miután belép a szobájába? Úgy van: lecsekkolja, hogy milyen ingyen cuccok vannak a fürdőszobában. Bár a műanyag szemét elleni harcban, úgy tűnik, lassan elesnek a pici flakonos samponok és tusfürdők, valamilyen formában ezek mindig megtalálhatók itt. Plusz szappan, testápoló, hajkondicionáló, borotva, ilyen-olyan krémek, négy csillagtól felfelé már zavarba ejtő választékban és mennyiségben.

Hirdetés

Egyvalami viszont szinte mindig hiányzik a hotelek fürdőszobáiból, ráadásul a higiénia szempontjából elég fontos dolog: a fogkrém.

Kicsit jobban belegondolva ez elég nehezen érthető, elvégre hajkondicionáló balzsam nélkül csak-csak elvan az ember pár napig, de a fogmosásról azért mégsem illik lemondani – hát miért nem az utóbbiban segíti az egyszeri megfáradt utazót a szálloda?

A Slate magazin pár éve rendkívül alapos és szórakoztató cikkben eredt a rejtély nyomába, 18 nagy szállodaláncot kerestek meg, plusz a hotelek számára kiegészítőket gyártó iparág apraja-nagyját. Az oknyomozásból elég fura indoklás körvonalazódik a fogkrémhiány kérdésére.

Először is tisztázzuk: az azért nem igaz, hogy sehol ne lenne fogkrém a szállodai fürdőszobában, Ázsiában például a középkategória fölött általános, hogy van, de elvétve nyugaton is előfordul (a Hyatt-lánc hoteleiben például). Illetve gyakorlatilag mindenhol tudnak adni, ha az ember felhívja a recepciót, és még pénzt sem kérnek érte. (Van is egy elmélet, ami szerint direkt nem szériafelszerelés, hogy a vendégnek külön kelljen kérnie, ami […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/til/2019/08/09/miert_nincs_a_hotelekben_fogkrem_a_furdoszobaban/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az ember, aki alatt egy nap alatt süllyedt el három hajó

Az ember, aki alatt egy nap alatt süllyedt el három hajó

A független újságírás létezésével nem alattvalói, hanem partnerei vagyunk a hatalomnak. Támogass te is! Tengeralattjárókat …