2019. december 10., keddMa Judit napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 331,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 302,00 Ft
2019.12.10. Judit Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 331,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 302,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Hadat üzennek a spanyolok a homeopátiának

Hirdetés

Hadat üzennek a spanyolok a homeopátiának

Spanyolország felvette a harcot a homeopátiás készítmények ellen, és azt szeretné elérni, hogy ne lehessen gyógyszernek hívni azokat. Németország és Franciaország is bekeményítene, hiába, hogy egész Európában népszerűek a homeopátiás szerek. Korábban Magyarországon is szó volt arról, hogy nem lehetne gyógyszereknek hívni ezeket a készítményeket

Hirdetés

A spanyol egészségügyi miniszter egy 2001-es EU-törvény módosítását szeretné elérni, amely a homeopátiás szereket is a gyógyszerek kategóriájába sorolja – annak ellenére, hogy nincs tudományos bizonyíték a hatásosságukra. Az Európai Bizottságnak nincs ellenére a változtatás, annak ellenére sem, hogy pont a szigorítást kérő országokban a legnagyobb a társadalmi ellenállás is. Ugyanakkor a franciák bejelentették, hogy az állam nem fizet a homeopátiás szerekért, és hasonlóra készülnek a németek is. Jelenleg az Európai Unió tagországaiban más-más elbírálás alá esnek ezek a készítmények, a spanyolok azt szeretnék elérni, hogy egységes, a lehető legszigorúbb besorolás lépjen életbe. 

A szigorítást az után kezdték el sürgetni a döntéshozók, miután egy felmérésből kiderült, hogy egyre több ember választja a homeopátiás szereket a hagyományos gyógyszerekkel szemben még az olyan súlyos betegségek esetében is, mint a rák. Az El Pais szerint az indulatok akkor szabadultak el igazán, miután 2017-ben Rosa Morillonál mellrákot diagnosztizáltak, de a nő a kemoterápia és a kezelések helyett kizárólag homeopátiás szereket kezdett el szedni, és meghalt. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/egeszseg/2019/08/05/homeopatia_gyogyszer_spanyolorszag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Amikor Amerika a meleg maffiától rettegett

Amikor Amerika a meleg maffiától rettegett

A közpénz a közös pénzünk. Senki sem dugdoshatja, és aki költ belőle, annak el kell …