2019. június 20., csütörtökMa Rafael napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 287,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
2019.06.20. Rafael Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 287,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Gyorsan terjedhetnek észak felé a trópusi betegségeket terjesztő kórokozók

Hirdetés

Gyorsan terjedhetnek észak felé a trópusi betegségeket terjesztő kórokozók

Szombaton kezdődött Amszterdamban a Klinikai Mikrobiológia és Fertőző Betegségek Európai Kongresszusa, ahol kutatók arra figyelmeztettek, hogy a klímaváltozás miatt gyorsan terjedhetnek Európa északi részei felé az olyan trópusi betegségek – írja az MTI.

A hosszabbra nyúló meleg évszak kedvez a trópusi betegségeket terjesztő rovaroknak, tágabbra nyitja előttük az időablakot. 

– mondta Giovanni Rezza, az olasz Közegészségügyi Intézet Fertőző Betegségek Osztályának igazgatója, a tanulmány egyik készítője.

A szakértők szerint a trópusi betegségeket terjesztő rovarok északra húzódását a klímaváltozáson kívül a nemzetközi utazások és a kereskedelem is elősegíti. Hangsúlyozták, a korábbi járványokból tanulva fejleszteni kell a járványkitörések környezeti és éghajlati előjeleinek megfigyelését és az ellenőrzést, az adatok megosztását – írja az EurekAlert!.

Hirdetés

A jövő

A melegebb és nedvesebb körülmények ideális körülményeket teremthetnek az csikungunya- és dengue-lázat hordozó ázsiai tigrisszúnyog (Aedes albopictus) szaporodásához és terjedéséhez Európa nagy részén, beleértve Közép-Európát is. […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2019/04/14/gyorsan_terjedhetnek_eszak_fele_a_tropusi_betegsegeket_terjeszto_korokozok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A szúnyogcsípés sokkal hátborzongatóbb, mint amilyennek elsőre tűnik

A szúnyogcsípés sokkal hátborzongatóbb, mint amilyennek elsőre tűnik

Újra itt a nyár, ezzel együtt pedig mindenki nagy örömére a szúnyogok is megérkeztek – ráadásul …