2020. augusztus 15., szombatMa Mária napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 346,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2020.08.15. Mária Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 346,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Fel tudnánk robbantani a Földet, ha akarnánk?

Fel tudnánk robbantani a Földet, ha akarnánk?

Valóban antropocén korban élünk, vagy az ember csak nagyképűen mondja, hogy mindenre képes a Földdel? Oké, ne legyünk telhetetlenek: a mindenből vegyük ki a karbonsemlegességet, az állatok élőhelyének megőrzését, az egyensúlyba hozott vízgazdálkodást, a fenntartható ruhaipart és hasonlókat.

Ha mindent biztosan nem is tud megtenni az ember a Földdel, képes-e legalább arra, hogy mindent megsemmisítsen? Ne olyan apróságokra gondoljunk, mint az esőerdők kiirtása, az óceánban sodródó szemétszigetek, a kihalás szélére taszított állatfajok, hanem tényleg mindenre. Képes-e az ember – ha rendesen összefog a cél érdekében – szó szerint megsemmisíteni a Földet, hogy egykori pályáján legfeljebb csak apró törmelékek keringjenek a Nap körül? (Ahogyan a Halálcsillagtól láthattuk.) Nézzük a lehetséges recepteket!

Végy sok nukit!

A rengeteg sok petárdával nem sokra megyünk, volt, aki egyszerre felrobbantotta a tűzijátékkészletét, abból is csak látványos show lett. 

De itt vannak az emberi erőfitogtatás legnagyszerűbb remekei, az atom- és – az oroszoknál meg az amerikaiaknál – a hidrogénbombák. Robbanófejekből van úgy tizenötezer. 45-45 százalék indítógombja Moszkvában és Washingtonban van, a maradék tíz százalékon meg osztozik Franciaország, az Egyesült Királyság, Kína, aztán a de facto atomhatalom Pakisztán, India, Izrael – amit Mordeháj Vanununak köszönhetően tudunk  – és Észak-Korea, amelyről ezt mindenkori vezetőitől tudjuk, talán előbb, mint ahogy valóban atombombájuk lett volna.

Semmiképp se próbálja ki otthon!

Rakjuk össze egy halomba ezt a rengeteg atombombát! (Kim Dzsongun biztos nem adná, de az ő 20 töltete valójában nem oszt, nem szoroz.) Átlagosan 200 kilotonnával számolva – ez 12-szer több, mint a Hirosimára ledobott Little Boy – az összes töltet nagyjából 6,5 milliárd tonna TNT erejével <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/til/2020/01/04/fold_megsemmisites_felrobbantas_robbantas_bomba_atombomba_antianyag_nap/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Néhány óra múlva befejeződik a történelmi űrmisszió

Sikeresen levált a Nemzetközi Ûrűállomásról (ISS) a Crew Dragon űrkapszula két amerikai asztronautával a fedélzetén, …