2020. május 28., csütörtökMa Emil, Csanád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 318,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2020.05.28. Emil, Csanád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 318,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Elrabolt egy repülőt 120 emberrel, aztán feladta magát pár sörért cserébe

Hirdetés

Elrabolt egy repülőt 120 emberrel, aztán feladta magát pár sörért cserébe

A repülőgépek elrablása, eltérítése, az utasok túszul ejtése az 1970-es, ’80-as években élte aranykorát, volt, hogy hetente került be egy-egy ilyen eset a hírekbe. Később – főleg 9/11 után – a repterek és a gépek biztonsági előírásainak sokszoros megszigorításával az ilyen esetek megritkultak, az elmúlt években már alig történt géprablás. Arról már írtunk, hogy a világ első gépeltérítője magyar volt; most pedig a világ leghülyébb géprablójának tragikomikus története következik.

Az  eset  1985-ben történt Norvégiában. Skandinávia már akkor is a világ egyik legbiztonságosabb és legnyugisabb sarkának számított, így az országban egészen addig nem is történt ilyesfajta incidens, de az egész térségben is mindössze három: egy Finnországban, kettő Svédországban (csak hogy tudjunk mihez viszonyítani: a legsűrűbb időkben évi 80-90 gépet térítettek el világszerte).

Június 21-én a Braathens légitársaság Boeing 737-ese 116 utassal és 5 fős fedélzettel szállt fel Trondheim városából menetrend szerint Oslóba tartva. Az utasok között volt egy Arvid Huseby nevű fickó, öltönyben, napszemüvegben és a kézipoggyászában egy légpisztollyal. Igen, ennyire lazák voltak a reptéri szabályok akkoriban, a trondheimi reptéren konkrétan nem volt se biztonsági ellenőrzés, se átvilágítás.

Hirdetés

Huseby ekkor 24 éves volt, kisebb erőszakos bűncselekményekért többször elítélt, gyógyult, majd visszaesett alkoholista. A gépre erősen másnapos állapotban szállt fel, előző este ugyanis azt ünnepelte, hogy sikerült végre leérettségiznie. A bő egy órás repülési időt leginkább sör fogyasztásával töltötte, majd nem sokkal leszállás előtt gondolt egy nagyot, magához intette a stewardesst, megmutatta neki a fegyvert, és közölte, hogy a vécében robbanó szerkezetet rejtett el (ez persze blöff volt), a gép pedig ezennel el van rabolva, de semmi pánik, nem akar senkit bántani, csak a miniszterelnökkel akar beszélni, meg egy kis […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/til/2019/05/13/elrabolt_egy_repulot_120_emberrel_aztan_feladta_magat_par_sorert_cserebe/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A reneszánsz legendapárbaj, aminek mára már csak nyomai maradtak

A reneszánsz legendapárbaj, aminek mára már csak nyomai maradtak

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! 1503-ban …