2019. június 20., csütörtökMa Rafael napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 287,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
2019.06.20. Rafael Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 287,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Derékig érő vízben ragadta el az asszonyt a hüllő

Hirdetés

Derékig érő vízben ragadta el az asszonyt a hüllő

Vadőrrel végzett pénteken egy krokodil Ausztrália Északi területén – közölte a helyi rendőrség.

Éti kagylókat gyűjtött, eközben érte a végzet

Az NT WorkSafe nevű ausztrál kormányzati hivatal szerint az őslakos asszonyt, aki éti kagylókat gyűjtött családjával, az északi territórium egy távoli vidékén támadta meg a ragadozó. Az ügyben nyomozást indított az illetékes felügyelő szervezet.

A bordás krokodil az ma élő egyetlen sósvízi fajForrás: Wikimedia Commons

Tony Fuller rendőrparancsnok szerint a nő holttestét órákkal később találták meg, alig egy kilométerre attól a helytől, ahol a krokodil elragadta.

A vadőrök azóta megtalálták és megölték az állatot.”A nő a csoporttal volt és a többieknek egyszer csak feltűnt, hogy nyoma veszett” – mondta Fuller az Australian Broadcasting Corporation (ABC) műsorszóró társaságnak.

Hirdetés

Ez az egyetlen ma élő tengeri krokodilfaj

A rendőrparancsnok szerint az áldozat derékig érő vízben volt, amikor az állat elragadta, és egyelőre nem tisztázott, hogy az eset idején szolgálatban volt-e.

Az utolsó halálos kimenetelű krokodiltámadás tavaly októberben történt Ausztráliában,

amikor egy eltévedt 79 éves demenciás beteget ölt meg egy állat a Queensland állambeli Port Douglasben. A krokodilok az 1970-es évek óta számítanak védettnek Ausztráliában, ennek hatására robbanásszerűen megnőtt a számuk az ország északi részén.

Az elmúlt évtizedekben robbanásszerűen megnőtt a számukForrás: Wikimedia Commons

A bordás krokodilok akár 70 évig is elélnek és mivel egész életük során nőnek – a testhosszuk akár a hét métert is elérheti -, a méretes példányok aránya is növekszik. Ez a trópusi, indo-pacifikus krokodilfaj gyakran támad rá a territóriumára merészkedő emberekre, főként a párzási és költési időszakban.

A bordás krokodil kiváló úszó, és messzire kimerészkedik a nyílt tengerre.

Bordás krokodilt már sikerült a partoktól 1000 kilométeres távolságra is megfigyelni. A kifejlett példányok szinte mindenre rátámadnak, amit képesek legyűrni. Egyetlentermészetes ellenségei a cápák, amelyek időnként megtámadják a nyílt tengerre kimerészkedett példányokat.

(Forrás: MTI)

Forrás:
http://www.origo.hu/tudomany/20181012-sosvizi-krokodil-vegzett-egy-novel-ausztralia-eszaki-reszen.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A szúnyogcsípés sokkal hátborzongatóbb, mint amilyennek elsőre tűnik

A szúnyogcsípés sokkal hátborzongatóbb, mint amilyennek elsőre tűnik

Újra itt a nyár, ezzel együtt pedig mindenki nagy örömére a szúnyogok is megérkeztek – ráadásul …