2020. május 31., vasárnapMa Angéla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2020.05.31. Angéla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Az indián, aki harci díszben küzdötte végig a második világháborút

Hirdetés

Az indián, aki harci díszben küzdötte végig a második világháborút

Rengeteg hősies történet került a II. világháború krónikáiba, de talán kevés olyan vadregényes, mint Joseph Medicine Crow-é, aki a crow vagy varjú törzs utolsó háborús főnöke volt. Talán nem meglepő, hogy Joe minden küldetését piros harci festéssel, sárgára festett sastollal a sisakjában vitte véghez, amik elvileg a sértetlenségét voltak hívatottak biztosítani. Mivel komolyabb sérülés nélkül vészelte át a háborút, valószínűleg ezek működtek is.

Joseph Medicine Crow a Fehér Házban Barack Obama és Michelle Obama társaságában.

Joseph Medicine Crow a Fehér Házban Barack Obama és Michelle Obama társaságában.

Fotó: Pete Souza / Wikipedia

Medicine Crow egy montanai rezervátumban született 1913-ban, egy korábbi főnök unokájaként, így már gyerekkorától kemény kiképzésben részesült. Megtanult lovagolni, halászni, vadászni, valamint szoktatta magát a szélsőséges környezeti viszonyokhoz is. Mindemellett még volt ideje a crow-k történetét is tanulmányozni, valamint törzséből elsőként szerzett mesterdiplomát. A diplomamunkája, Az európai kultúrával való találkozás hatása a crow indiánok gazdasági, szociális és vallási életére a mai napig az egyik legolvasottabb forrás a crow kultúra megértéséhez.

Hirdetés

Miközben a PhD-jén dolgozott, az USA belépett a világháborúba, így Medicine Crow tehetségét és képességeit önkéntesként hazája szolgálatába állította, és felderítőként csatlakozott a 103. gyalogos zászlóaljhoz. Az elkövetkező évek alatt úgy alakult a háború, hogy sikerült teljesítenie a crow háborús főnökké válás 4 feltételét.

1: sikeres támadást vezetni az ellenféllel szemben

Mikor a szövetségesek megkezdtek Normandiától Berlin felé vonulni, szemben találták magukat a Siegfried-vonallal. A géppuskafészkekkel, aknákkal, szögesdróttal és tulajdonképpen az összes korabeli védelmi megoldással megerősített védvonal előtt azonban megtört a lendületük az árkokban. Ekkor a felettese hét társa élén kiküldte Joe-t, hogy egy korábban szétzúzott amerikai állásból szerezzenek TNT-t, majd a csatamezőn átrohanva robbantsák fel a géppuskások bunkerjeit.

Azt mondta, hogy ha valaki meg tudja csinálni, az valószínűleg te vagy

– emlékezett vissza Medicine Crow a felettese szavaira.

GettyImages-89761143

Fotó: Chip Somodevilla / Getty Images Hungary

Joe és az emberei átrohantak a csatatéren a géppuskások és aknavetők kereszttüzében, és felkapták a dinamitot a szétlőtt állásnál. A meglehetősen robbanékony töltetekkel egy karcolás nélkül továbbfutottak a bunkerekhez, majd kirobbantották az egyik oldalát, ezzel folytatódhatott a szövetségesek előretörése.

2-3: megérinteni egy ellenfelet anélkül, hogy megölné, és megszerezni az ellenfél fegyverét

A Siegfried-vonal után az amerikaiak továbbnyomultak keletre. Egyik célpontjuk egy kisváros […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/til/2019/05/06/crow_ii.vilaghaboru_haborus_fonok_kalandos/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Dolgok, amiket a pestisnek köszönhetünk: a brit kocsmák

Dolgok, amiket a pestisnek köszönhetünk: a brit kocsmák

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! A …