2020. május 29., péntekMa Magdolna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2020.05.29. Magdolna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Az ember, akinek 30 diplomája van

Hirdetés

Az ember, akinek 30 diplomája van

Amikor az ember arról hall, hogy valaki szokatlanul sok ideig jár egyetemre, akaratlanul is hajlamos arra gondolni, hogy azért igyekszik a lehető legtovább kihúzni az egyetemen töltött időt, hogy a hallgatói önkormányzat tagjaként jól megszedhesse magát. A legtöbb ember persze nem ezért tölt el sok időt ezzel, hanem azért, hogy az egymást kiegészítő diplomákkal előnybe kerüljön a munkaerőpiacon, vagy hogy a lehető legnagyobb mennyiségű tudást sajátítsa el egy adott szakterületen.

Az ugyanakkor viszonylag ritka, hogy valaki az egész életét a felsőoktatásban töltse, diákként – még akkor is, ha a közismert mondás szerint jó pap holtig tanul. Egy Michael Nicholson nevű michigani férfi ennek ellenére pontosan ezt tette, így

55 év alatt összesen 30 diplomát szerzett, és csak orvosi tanácsra hagyta abba a tanulást.

Hirdetés

Belejött a tanulásba

De miért kezdett bele egyáltalán Nicholson ebbe, és miért nem hagyta abba? Előbbi kérdésre a szülei jelentik a választ: apja nagyon fiatalon dolgozni kényszerült, így kiesett az iskolából, anyja pedig a középiskola után hagyott fel a tanulmányaival. Így nem volt meglepő, hogy mindketten azt szerették volna, hogy a gyerekeik tanuljanak, ha már nekik nem volt erre lehetőségük, és mindent meg is tettek azért, hogy semmi ne álljon az útjukba.

Nicholson nem igazán tudta, hogy mihez fog kezdeni az életével, amikor beiratkozott a detroiti Detroit Bible College-re, csak arról voltak elképzelései, hogy mi az, amit tudnia kellene. Mire 1963-ban hittanból diplomát szerzett, bizonyos szempontból tisztult a kép: az egyetemen találkozott a későbbi feleségével, az intézmény igazgatója révén pedig beleégett az agyába az a mondat, hogy “Ne add fel túl korán!”.

A történet szempontjából utóbbi volt a fontosabb, Nicholson ugyanis rögtön elment Dallasba, ahol teológiából szerzett mesterdiplomát. Saját bevallása alapján egyébként a dallasi teológiai szemináriumban eltöltött éveket élvezte a legjobban, mint mondta, itt tanulta meg igazán azt, hogy mit jelent diáknak lenni.

Untitled-3

Fotó: Michael Nicholson

Az mindenesetre jól látszott, hogy ez nem tántorította el a további hasonló élmények megszerzésétől, az elkövetkező években még négy másik diplomát szedett össze, 1978-ban pedig már a doktoriját csinálta a Western Michigan Universityn. Később sem állt le, egy csomó programban vett részt többnyire oktatáshoz kapcsolódó területeken, de emellett tanult például közgazdaságtant és büntetőjogot is, végül pedig összesen

  • egy főiskolai diplomát,
  • két felsőfokú tanfolyami végzettséget,
  • […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/til/2019/10/08/diploma-iskola-michael-nicholson-egyetem-tanulas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Amerika a szovjetekből vett titánt, hogy kémrepülőt építsen a szovjetek ellen

Amerika a szovjetekből vett titánt, hogy kémrepülőt építsen a szovjetek ellen

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Az …