2020. szeptember 28., hétfőMa Vencel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2020.09.28. Vencel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Az első világháború nem a huszadik században, hanem az ókorban zajlott

Az első világháború nem a huszadik században, hanem az ókorban zajlott

Az első világháborút talán nem is a huszadik században vívták, hanem nagyjából 3200 évvel ezelőtt, a főszereplője pedig egy olyan népcsoport volt, ami felett a legtöbb történész elsiklik: a rejtélyes tengeri nép.

Ha lehet hinni a teóriának, akkor a trójai csata is ennek a nulladik világháborúnak az egyik utolsó ütközete volt. A megaháborút egy elveszett vagy nagyrészt elfeledett civilizáció vívta, ők lennének a tengeri népek – ez az elképzelés megmagyarázza azt is, hogy a Földközi-tenger keleti részének legnagyobb civilizációi miért kezdtek egyszerre hanyatlani, időszámításunk előtt 1200 körül. Az elméletet felvázoló Eberhard Zangger szerint is merész az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/til/2020/01/15/nulladik_vilaghaboru/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Az ókori Balkánon éltek, mégis ismerték a zenét, a sportot, a pénzt - A Balkán ősi népeinek nyomában, 1. rész: Kik voltak a pelaszgok?

Az ókori Balkánon éltek, mégis ismerték a zenét, a sportot, a pénzt – A Balkán ősi népeinek nyomában, 1. rész: Kik voltak a pelaszgok?

A korábbi görög mítoszok, az Iliász eposzának történetei hirtelen szilárd földrajzi fogódzót kaptak, amikor egy …