2019. május 25., szombatMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
2019.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Ausztráliában annyira meleg volt, hogy megfőttek a gyümölcsök a fákon

Hirdetés

Ausztráliában annyira meleg volt, hogy megfőttek a gyümölcsök a fákon

A sydneyi Climate Council (Klímatanács) környezetvédelmi csoport beszámolója szerint tavaly decembertől idén februárig rekordokat megdöntő forróság és más romboló szélsőséges időjárási események történtek. Kilencven nap alatt 206 hőmérsékleti rekord dőlt meg Ausztrália-szerte.

Forróság, szárazság és bozóttüzek

A nyarat elnyúló, kontinentális kiterjedésű hőhullámok, kiugró forró napok és szárazság jellemezte a kontinensnyi ország keleti részén, illetve bozóttüzek egész Ausztráliában.

A bozóttüzek a szokásosnál jóval hamarabb kezdődtek, tovább tartottak, és helyrehozhatatlan károkat okozva ott is megjelentek, ahol korábban nem: a Tasmánia szigetén lévő esőerdőkben és Queensland tagállamban. Ezekkel párhuzamosan heves esők és árvizek voltak Queensland északi részén késő januárban és kora februárban.

GettyImages-946152012

Hirdetés

Fotó: Brook Mitchell / Getty Images Hungary

Megfőttek a fákon a gyümölcsök

A rekordokkal teli nyár annyira forró volt, hogy a gyümölcsök már a fákon megfőttek – jelentette ki a Amanda McKenzie, a Climate Council vezérigazgatója. Melbourne-ben az ausztrál nyílt teniszbajnokságon a szélsőséges meleg idejére kidolgozott új szabályoknak megfelelően, át […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2019/03/07/206_melegrekord_dolt_meg_ausztraliaban_a_nyaron/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tényleg meghalnak a lepkék, ha hozzáérünk a szárnyukhoz?

Tényleg meghalnak a lepkék, ha hozzáérünk a szárnyukhoz?

Gyerekként az állatokkal kapcsolatban sok fontos leckét tanul meg az ember, köztük azt is, hogy …