2020. május 25., hétfőMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2020.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Amerika első bankrablója azon bukott le, hogy ugyanabba a bankba akarta visszatenni a pénzt, amit kirabolt

Hirdetés

Amerika első bankrablója azon bukott le, hogy ugyanabba a bankba akarta visszatenni a pénzt, amit kirabolt

1798 nyarának végén súlyos sárgaláz-járvány tombolt Philadelphiában. Az Egyesült Államok akkori második legnépesebb városa (New York mögött) nagyjából 40 ezer lakosú volt, ehhez képest a betegség a feljegyzések szerint 1300 áldozatot szedett, és ezrek menekültek el a városból a járvány elől. És ha ez nem lett volna elég a káoszhoz, szeptember elsején, vasárnap hajnalban itt zajlott le Amerika történetének első bankrablása.

Hirdetés

A Carpenters’s Hall (az épület arról híres, hogy 1776-ban itt kiáltották ki Pennsylvania állam függetlenedését a brit birodalomtól, ami az amerikai Függetlenségi Nyilatkozat, és az USA megszületésének közvetlen előfutára volt) épületében található Bank of Pennsylvania széfjéből ismeretlenek 162 821 dollárt lovasítottak meg. Ez mai értékén, forintban közel egymilliárdot jelent. Erőszakos behatolásnak, a széf feltörésének nyoma sem volt, ami arra utalt, hogy belső munkáról van szó. Mivel a bank zárjait és széfjeit nem sokkal azelőtt cserélték le, a gyanú rögtön a munkát elvégző mesteremberekre terelődött.

Patrick Lyon

Patrick Lyon

Fotó: Wikipedia

Az első számú gyanúsított egy Patrick […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/til/2019/11/24/amerika_elso_bankrabloja_azon_bukott_le_hogy_ugyanabba_a_bankba_akarta_visszatenni_a_penzt_amit_kirabolt/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az aranybuzogány, a bordélyház és a két levágott láb rejtélye

Az aranybuzogány, a bordélyház és a két levágott láb rejtélye

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Ausztrália …