2019. augusztus 26., hétfőMa Izsó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 300,00 Ft
2019.08.26. Izsó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 300,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / A tudós, aki milliárdokkal húzta le a kaszinókat

Hirdetés

A tudós, aki milliárdokkal húzta le a kaszinókat

Mire megírtuk, hogy a titkos csel a kaszinók ellen az, ha be se megyünk, Richard Jarecki már régen maga mögött is hagyta a régi hobbiját, a kaszinók kifosztását. Az ötvenes évek egyik első számú kutatóorvosa felnőtt élete nagy részét vagy a műtő- vagy a rulettasztal mellett töltötte, és mindkettőnél kihasználta kitűnő megfigyelőképességét és analitikus gondolkodásmódját.

Jarecki 1931-ben született Németországban, zsidó családba. Mikor az egyre erősödő zsidóüldözés miatt már majdnem mindenüket elvesztették, az internálás elől az USA-ba, New Jerseybe menekültek. Az ifjú Richard már korán nagy örömöt lelt barátai kifosztásában römi vagy bridge közben, és később a szerencsejáték-szeretetével világszerte több mint kétmilliárd forintot nyert kaszinókban.

Valamikor a hatvanas évek elején rátalált a rulettre, és teljesen a megszállottjává vált, de szerencsére az ő története nem a klasszikus szerencsejáték-szenvedélyes lecsúszós sztori. Ahogy napokon át figyelte a kereket rájött, hogy míg a kártyákat és kockákat nap mint nap cserélik a kaszinókban, a rulettkerekek akár évtizedekig is használatban maradnak. Emiatt Jarecki nem osztotta azt az általános véleményt, hogy a kártyajátékokkal szemben a rulett pusztán szerencsén alapul.

Hirdetés

Meg volt győződve, hogy igenis le lehet győzni a rulettet.

Abból az egyszerű tényből indul ki, hogy bármilyen drágák is a rulettkerekek, így is csak gépek, úgyhogy idővel sérülnek, elhasználódnak. Az ilyen kopások, karcolások, vagy akár csak a talaj egyenetlensége is befolyásolhatja egy pörgetés kimenetelét, így néhány számon gyakrabban állhat meg a golyó, mint ha teljesen véletlenszerűen működne.

Aki mer, az nyer

Hogy ezt bizonyítsa, a hétvégéit egy kaszinóban töltötte, ahol egy asztal eredményeit jegyezte fel. Több ezer pörgetést tudott így összehasonlítani, és a statisztikákat elemezve sikerült felállítania egy rendszert, amivel meg tudta jósolni az eredményeket. Mikor úgy érezte, hogy elég adatot gyűjtött, kivette a bankból a vésztartalékait és visszatért a kaszinóba, ezúttal játszani. Az eredeti 100 dollárjából 41 ezret varázsolt, ami ma nagyjából 12 millió forintot érne.

A hatvanas évek közepén a németországi Heidelbergbe költözött, ahol az egyetemen elektroforézist és igazságügyi orvostant tanulmányozott. Azzal, hogy bekerült az európai kaszinók világába, még jobb esélyeket szerzett, mert az óceán ezen oldalán csak egy, nem kettő nullás mező van a rulettkeréken.

Jarecki feleségével és 8 fős felbérelt csapatával járta a kaszinókat és jegyezte fel az eredményeket. Egy-egy hónapban akár 20 ezer pörgetést is felírtak. Miután kiválasztotta a legkiszámíthatóbb asztalokat, 1965-ben felvett 25 ezer font hitelt és fél éven keresztül a megfigyeléseire támaszkodva fogadott, megsokszorozva az eredményét: összesen 625 ezer fontot (ma kétmilliárd forintot) nyert.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/til/2019/05/16/richard_jarecki_rulett_kaszino_nyeremeny/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A kacsacsőrű emlős mérge olyan fájdalmat okoz, amin a morfium sem segít

A kacsacsőrű emlős mérge olyan fájdalmat okoz, amin a morfium sem segít

Az adományok révén elindulhatott 7 új podcastünk. Támogass te is! Amikor a 18. században, Ausztrália …