2019. szeptember 22., vasárnapMa Máté napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 332,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 303,00 Ft
2019.09.22. Máté Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 332,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 303,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / A kar nélküli feketeöves pilóta

Hirdetés

A kar nélküli feketeöves pilóta

Mind sokat hallottuk már, főleg, amikor panaszkodunk, hogy “meg tudod csinálni!”, meg hogy “lehetne rosszabb is.” Ezek számomra mindig is üres, feleslegesen optimista megnyilvánulásoknak hangoztak, de szerencsére van, aki jobban megszívleli ezeket, mert hisz a pozitív gondolkodás erejében.

Egy egész iparág épül ezekre az emberekre. A motivációs előadók és az ő hallgatóságuk mind abban hisznek, hogy a hozzáállásukkal megváltoztathatják a világot. Az előadók többsége valami komolyabb trauma vagy megvilágosodás hatására döntött úgy, hogy segíteni próbál másokon tréningek és beszédek segítségével. Ilyenek például Eric Thomas, aki 16 évesen hajléktalanná vált vagy Tonny Robinson, aki saját elmondása szerint problémás családba született.

Vannak olyan előadók is, akik valamilyen testi fogyatékossággal küzdöttek meg, és ebből merítenek erőt és inspirációt az előadásokhoz. Ilyen például a végtagok nélkül született Nick Vujicic, vagy a karok nélkül született Jessica Cox, cikkünk főszereplője, az első nő, aki kezek nélkül vezet repülőt.

Hirdetés

Cox 1983-ban született, karok nélkül.

Ez teljesen váratlanul érte őket, mivel a terhesség alatti tesztekből semmi ilyen probléma nem derült ki. Úgy döntöttek, hogy a nyilvánvaló nehézségek ellenére lányukat átlagos állami iskolába íratják.

js2

Cox soha nem vágyott különleges bánásmódra, így mindent ugyanúgy csinált, mint osztálytársai. Egy iskolai rendezvényen legyűrte félelmét, és nagyobb közönség előtt táncolt, ami után rájött, hogy bármit meg tud csinálni, amit csak akar. Karprotézist is csak 11 évig használt, mert nem érezte a kapcsolatot a segédeszközökkel. Sokkal könnyebbnek tartotta inkább a lábait használni. 25 szó/perc sebességgel tud gépelni a lábaival, és még a kontaktlencséjét is be tudja helyezni. Így szerzett jogosítványt, három danos taekwondo fekete övet és búvárengedélyt is.

Miután 2005-ben lediplomázott az Arizonai Egyetemen, úgy döntött, <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/til/2019/05/22/jessica_cox_feketeoves_pilota_kar_nelkul/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A dínók idejében magasabb volt a szén-dioxid-szint mint most

A dínók idejében magasabb volt a szén-dioxid-szint mint most

A ma fagyos Antarktiszon fák zöldelltek, a tengerszint húsz méterrel magasabb volt, a globális átlaghőmérséklet …