2020. január 23., csütörtökMa Zelma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 336,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 313,00 Ft
2020.01.23. Zelma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 336,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 313,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / A kacsacsőrű emlős mérge olyan fájdalmat okoz, amin a morfium sem segít

Hirdetés

A kacsacsőrű emlős mérge olyan fájdalmat okoz, amin a morfium sem segít

Amikor a 18. században, Ausztrália felfedezése után a tudósok rábukkantak a kacsacsőrű emlősre, annyira hihetetlennek találták, hogy az első Európába visszajuttatott preparált példányairól azt hitték, hogy Frankenstein szörnyének mintájára több darabból, leginkább egy hód farkából, egy vidra testéből és valami kacsaféle madár csőréből varrták össze. A hihetetlen mivoltát az is erősítette, hogy a helyi aranyásók beszámolója szerint a nőstények tojásokat raktak.

Hirdetés

Mára viszont mind a kacsacsőrű emlős léte, mind a tojásrakási szokása közismert. Ezzel viszont nincs lefedve az Ausztráliában őshonos állat minden furcsa tulajdonsága:

a hím hátsó lábain ugyanis olyan, méregmiriggyel ellátott sarkantyúk vannak, amik hihetetlenül erős, morfiummal sem tompítható fájdalmat okoznak.

A hím méregsarkantyúját elég korán felfedezték, 1801-ben Sir Everard Home már társalgott erről tudóstársaival a Királyi Természettudományos Társaságban, miután a kezükbe került egy példány az állatból. Home-ék viszont, látván, hogy a nőstényeken nincs hasonló fullánk, arra a következtetésre jutottak, hogy a hímek valószínűleg párzáskor alkalmazzák ezt, megelőzve a nőstény menekülését.

<img id="kep_szerkfoto_image_29176027" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/til/2019/08/22/kacsacsoru_emlos_elviselhetetlen_fajdalmat_okozo_mereg_morfium/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A férfiakra veszélyesebb a mellrák

A férfiakra veszélyesebb a mellrák

Az igazság ismerete nélkül nem lehet jó döntéseket hozni. Ez a lehetőség mindenkinek jár. Támogass …