2020. május 31., vasárnapMa Angéla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2020.05.31. Angéla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / A floridai pingvinszörny legendája

Hirdetés

A floridai pingvinszörny legendája

1948 februárjának egyik álmos napján a floridai Clearwater lakói hihetetlen szenzációra ébredtek: az alig 15 ezres, csendes kisváros (ma már 100 ezer feletti a lélekszáma, köszönhetően az ország minden csücskéből Floridába költöző nyugdíjasoknak) tengerpartja fura, sosem látott lábnyomokkal volt tele. A 38-40 centi hosszú és ugyanolyan széles lábnyomok semmilyen arrafelé honos állatéra nem emlékeztettek; a három hatalmas, karmos ujj hagyta mélyedések olyan mélyek voltak a homokban, hogy az ijesztő tömeget és méreteket sugallt.

tony 2 1

A nyomok egy kétlábú, nagyjából emberi méretű léptekkel haladó teremtményre utaltak, ami a vízből jött ki, összevissza kóborolt a parton, aztán visszatért az óceánba. Később felfedezték a nyomokat egy közeli szigeten, illetve a városka melletti Suwanne folyó partján is. A minta mindig ugyanaz volt: a lény a vízből jön ki és oda is megy vissza, mielőtt a nyomok elvesznek.

A vissza-visszatérő nyomokból nyárra országos szenzáció lett, mindenfelől érkeztek zoológusok és biológusok vizsgálatokat végezni, és önjelölt szörnyvadászok elkapni a teremtményt. Egyre több lett a szemtanú is, akik eskü alatt vallották, hogy látták a lényt (ami a sajtóban időközben az Öreg Háromlábujjú becenevet kapta) a parton mászkálni vagy az óceánban úszni. A legtöbben úgy írták le, mint egy 3 méteres, szőrös, egy krokodil és egy vaddisznó vonásait magán hordozó, humanoid alak. Szakértők a nyomokból megállapították, hogy azok kétségkívül valódiak és egy nagyjából egytonnás állat (?) hagyta őket.

Hirdetés

Még egy országszerte elismert zoológus, Ivan Sanderson is a helyszínre utazott, és hosszasan vizsgálta a nyomokat. Végül arra jutott, hogy azok 100 százalékosan eredetiek, és a legvalószínűbb, hogy egy 3-5 méter magas, addig ismeretlen ősi pingvinfaj (!) képviselője hagyta őket. (Sandersont később teljesen beszippantotta a paranormális, és az egész pályafutását misztikus lények felkutatásának szentelte, egyesek szerint ő találta ki a “kriptozoológia” kifejezést is.)

A bizarr lábnyomok tíz éven keresztül tűntek fel újra és újra Clearwater strandjain, de magát a lényt sosem sikerült kósza szemtanúk homályos elbeszéléseinél jobban megfigyelni. 1958-ban aztán az óriás pingvinszörnynek nyoma veszett, mármint egészen szó szerint, soha többé nem látták a lábnyomait. A sztori lassan feledésbe merült, mígnem harminc évvel később, 1988-ban végül egy Tony Signorini nevű autószerelő <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/til/2019/04/21/a_floridai_pingvinszorny_legendaja/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Dolgok, amiket a pestisnek köszönhetünk: a brit kocsmák

Dolgok, amiket a pestisnek köszönhetünk: a brit kocsmák

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! A …