2020. május 25., hétfőMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2020.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / A csatában leszakadt a jobb keze, de így is megölt 31 ellenséges katonát

Hirdetés

A csatában leszakadt a jobb keze, de így is megölt 31 ellenséges katonát

Jó ha mindenki megjegyzi, hogy sose kössön bele egy gurkába. A Gurkha-hadtest egy olyan egység a brit hadseregen belül, amelyben Nepál hegyi falvaiból toborzott férfiak szolgálnak. Az első világháborúban minden fontosabb csatánál ott voltak, és nagyjából 2000 kitüntetést kaptak a bátorságukért.

Hirdetés

A második világháborúban is bőven kivették a részüket, ebből is kiemelkedik az a harc, amit a dél-ázsiai dzsungelekben vívtak, hogy Japán térhódítását visszaszorítsák a térségben. 1945 május 13-án a gurkák voltak a brit hadsereg legnagyobb hadereje Burmában, ahol súlyos összecsapásokba kerültek a japánokkal az Iravádi folyó partján.

Egyik nap a japánok nagyjából 200 katonával rohamozták meg azt a helyet, ahol Lachhiman Gurung megfigyelőállása állt. Azért volt olyan fontos a japánoknak ez a hely, mert a dombról a brit erők útvonalait és támadási sávjait könnyedén meg tudták volna figyelni. A japánok azzal indították a támadást, hogy gránátokat szórtak Gurung állomáshelyére. A férfi ezeket jobb híján visszadobálta a támadók felé. Egy darabig bírta a cirkuszba illő zsonglőrködést, majd az egyik dobásnál elállt mellőle a szerencse, és a gránát felrobbant a kezében.

<img id="kep_szerkfoto_image_30477019" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/til/2019/11/25/gurkha_harcos_nepal_japan/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az aranybuzogány, a bordélyház és a két levágott láb rejtélye

Az aranybuzogány, a bordélyház és a két levágott láb rejtélye

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Ausztrália …