2019. június 20., csütörtökMa Rafael napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 289,00 Ft
2019.06.20. Rafael Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 289,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / A bankár, aki a gazdag ügyfelek pénzéből utalt a szegényeknek

Hirdetés

A bankár, aki a gazdag ügyfelek pénzéből utalt a szegényeknek

Nottingham törvényen kívüli íjászának, Robin Hoodnak a története jó eséllyel mindenkinek ismerősen cseng, hiszen az angol mondakör egyik legismertebb alakja, egy csomó könyv és film örökítette meg, a szegényeket felkaroló, gazdagokat fosztogató középkori fenegyereket.

Manapság viszonylag nehéz lenne íjjal terrorizálni az ide-oda utazgató milliomosokat, de egy tavaly elítélt olasz bankár bebizonyította, hogy Robin Hood szellemiségét a modern korban is tovább lehet vinni.

A történet 2009-ben, a tomboló gazdasági világválság közepén vette kezdetét egy Forni di Sopra nevű olasz faluban, a főszereplő pedig egy Gilberto Baschiera nevű bankár volt, aki titokban elkezdett segíteni a hozzá kölcsönért fordulókon. A válság miatt érthető módon megnőtt a kölcsönért folyamodók száma, de sokan közülük nem rendelkeztek a hitelhez szükséges fedezettel, amit Baschiera úgy hidalt át, hogy titokban átpakolt némi pénzt hozzájuk a tehetősebb ügyfelek számláiról.

Hirdetés

Az emberek nem győztek hálálkodni, és természetesen megígérték, hogy mihamarabb visszafizetik majd a pénzt, de voltak, akik ezt végül nem tették meg. Így csak idő kérdése volt, hogy kiderüljön, Baschiera elég aktívan próbálta kisegíteni az embereket: hét év alatt közel egymillió eurónyi pénzt helyezett át, bízva abban, hogy majd visszakapja, így a hiány nem tűnik fel senkinek.

A jólelkű Baschiera az indítékai alapján valószínűleg jobban tette volna, ha egy segélyszervezethez megy el dolgozni bank helyett, egy olasz lapnak ugyanis azt mondta,

mindig azt gondolta, hogy az ügyfelek pénzének védelme mellett az is a feladataik közé tartozik, hogy segítsenek a rászorulókon.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/til/2019/04/07/robin-hood-olaszorszag-bank-vadalku-lopas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A szúnyogcsípés sokkal hátborzongatóbb, mint amilyennek elsőre tűnik

A szúnyogcsípés sokkal hátborzongatóbb, mint amilyennek elsőre tűnik

Újra itt a nyár, ezzel együtt pedig mindenki nagy örömére a szúnyogok is megérkeztek – ráadásul …