2019. október 18., péntekMa Lukács napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 332,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 302,00 Ft
2019.10.18. Lukács Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 332,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 302,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / 200 gyerek született a Nobel-díjasok spermabankjából, mégis bedőlt

Hirdetés

200 gyerek született a Nobel-díjasok spermabankjából, mégis bedőlt

A eugenetika, azaz a gyerekek irányított tenyésztése hatalmas népszerűségnek örvendett a huszadik század elején. Ez végül sajnos erőszakos sterilizációhoz és Hitler árja-fajépítő törekvéseihez vezetett, így vegytiszta formájában már nem támogatták az emberek. Ez Robert Klark Grahamnek nem tűnt fel, így negyven évvel ezelőtt, 1979-ben elindította a mesterséges megtermékenyítő klinikáját, ahol a jövő zsenijeit akarta kitenyészteni. Ezt úgy képzelte el, hogy Nobel-díjas tudósok spermáját használja fel.

A kísérlet heves ellenállásba ütközött, és a három Nobel-díjas donorból kettő ki is hátrált a projekt mögül, bár a harmadik se volt nagy segítség, mert rémálommá tette a marketinget. A spermabank történetét David Plotz írta meg a 2000-es évek elején cikk és könyv formában is.

Na de honnan is eredt Graham jószándékú, de szörnyen kommunikált és eszméletlenül rasszista/kirekesztő projektje? Már a ’70-es évek elején megírta a The Future of Man című könyvét, amiben az amerikai szociális hálót kritizálta (a keményfedeles verzióhoz ma 109 dollárért, azaz 31 ezer forintért bárki hozzájuthat az Amazonon). Szerinte azzal, hogy tudjuk befolyásolni a környezetünket, inkompetens embereket tenyésztünk, akik idővel teljesen elnyomják majd az intelligensebb társaikat. A spermabankos projekt célja az volt, hogy mielőtt mindent letarol a globális kommunizmus, az emberiség krémjének (Graham itt Plotz szerint az intelligens fehér férfiakra gondolt) minél több gyereke szülessen.

Hirdetés

Általános imádatot várt, de csúfosan csalódnia kellett. Olyannyira negatív visszhangot kapott a sajtóban, hogy a beszervezett háromból két anonim Nobel-díjas donor ki is hátrált a projektből. “Na de majd a harmadik”, gondolhatta Graham, de sajnos vele se volt nagyobb sikere, ugyanis a harmadik donor felfedte kilétét.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/til/2019/07/05/a_bedolt_nobeldijas_spermabank/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Miért olyan pocsék a kaja a repülőkön?

Miért olyan pocsék a kaja a repülőkön?

A független újságírás védelem: a hatalmasságok nem csinálhatnak velünk amit csak akarnak. Támogass te is! …