2020. május 29., péntekMa Magdolna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2020.05.29. Magdolna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Visszakapcsolták a letiltott magyar Facebook-fiókokat, kiderült a zárolás oka

Hirdetés

Visszakapcsolták a letiltott magyar Facebook-fiókokat, kiderült a zárolás oka

Hétfőn tört ki a hazai felhasználók körében egy rejtélyes tiltási hullám, mely során ezrek hozzáférését zárte le a Facebook. A helyzet keddre sem oldódott meg, sőt olvasóink beszámolói szerint furcsa epizódokkal bővült. A hét folyamán sok Facebook-oldal rajongói tábora is morzsolódni kezdett, a Facebook pedig elkezdte vizsgálni az ügyet. A közösségi oldal ügyintézői még pénteken is olyan válaszokat adtak a felhasználóknak, hogy “biztonsági okoknál fogva sajnos nem adhatunk további tájékoztatást arról, miért tiltottuk le a fiókoadat. A döntés végleges.”

Aztán szombat hajnalban kiderült, hogy mégsem végleges a döntés.

“A fiókok mostanra vissza lettek állítva” – írta heti többszöri érdeklődésünkre a Facebook szóvivője.

Arra is választ kaptunk, hogy mi történt, és kiderült, hogy némi alapja azért volt a tiltási hullámnak. A Facebook vizsgálata szerint a tiltási hullámban érintett fiókok a közösségi irányelveknek megfelelő tartalmat osztottak meg. Ám a közösségi oldal rendszerei kissé túlműködtek. A vállalat a nyomozás során rájött, hogy a felhasználók egy része nem a problémás tartalom népszerűsítése céljából osztotta azt meg, hanem éppen azért, hogy felhívja a figyelmet a társadalom (ismerősei) figyelmét annak károsságára. Miután ez egyértelműen kiderült a vizsgálatból, a Facebook úgy döntött, visszaállítja a fiókokat. Az érintett – meg nem nevezett – tartalmat viszont továbbra is törlik mindenhonnan, ahol feltűnik.

Hirdetés

Ha máskor is elsők közt szeretne értesülni a Facebookkal kapcsolatos változásokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/breaking/20190622_facebook_letiltott_facebook_tiltas_feloldasa_instagram_fiok_facebook_valasza#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Olcsó és trendi a Redmi első monitora

Az abszolút belépőkategóriába érkezik a Display A1. Bemutatta az első számítógépes monitorát Kínában a Xiaomi …