2019. március 20., szerdaMa Klaudia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 312,00 Ft | USD: 275,00 Ft | CHF: 275,00 Ft
2019.03.20. Klaudia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 312,00 Ft | USD: 275,00 Ft | CHF: 275,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Vissza fogjuk sírni Budapestre az Ubert, amikor ezt tényleg meglépi

Hirdetés

Vissza fogjuk sírni Budapestre az Ubert, amikor ezt tényleg meglépi

Régóta tervezi már az Uber, hogy a hagyományos taxizás megreformálása után a légi közlekedésben is elindítana valamit. Hogy pontosan mely városokban várható majd az első ilyen személyszállító járművek felbukkanása, azzal kapcsolatban hozott fejleményeket a vállalat bejelentése: a tavaly óta ismerhető Dallas és Los Angeles mellett Japánban, Franciaországban, Brazíliában, Ausztráliában vagy Indiában is megjelenhetnek az ubAIR repülő taxik. A korábbi tervek alapján 2020-tól már tesztelnék a járműveket, 2023-tól pedig már viteldíjat is kellene fizetnie annak, aki ezekkel az eszközökkel utazik.

A cégnek nem ez az első ötlete a közlekedés megreformálására. Az Uber korábban már bejelentette, hogy autók helyett bicikliket és elektromos robogókat vetnének be a bolygó megmentése érdekében. Ez ugyan nem hozna hasznot nekik, de a károsanyag-kibocsátás visszaszorítása szerintük minden pénzt megér.

Persze a repülő taxik elindításáig még jó néhány problémát le kell tudnia a cégnek. Ilyen például, hogy az akkumulátor megfelelően könnyű és megfelelően nagy kapacitású is legyen ahhoz, hogy nagyobb városon belül is képes legyen egyik pontból a másikba szállítani az embert egy ilyen járat.

© Uber

Hirdetés

Az Uber szerint azonban minden kiválasztott város/ország jó indokkal került fel az új terjeszkedési térképre. Japán vezető szerepet tölt be a tömegközlekedés innovágicójában, Indiának vannak a világ legforgalmasabb városai, Ausztrália már korábban elkötelezte magát a városi légiközlekedés mellett, Franciaországban építik az új technológiai központot, Brazíliában pedig rengeteg helikoptert használnak a közlekedésre.

A tervek szerint az Uber a következő fél évben dönt majd arról, végül melyik országot választják majd ki arra, hogy Dallas és Los Angeles mellett is megjelenjenek a repülő taxik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20180902_uber_ubair_repulo_taxi_legitaxi#rss

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az autó csomagtartójába is kérhetjük majd a csomagokat?

Hazájában kezdte meg az elképzelés tesztelését a ©koda. Jelentős előnyei miatt az internetes rendelés a …