2020. május 29., péntekMa Magdolna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2020.05.29. Magdolna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Véget vetne a videójátékos lehúzásnak egy amerikai szenátor

Hirdetés

Véget vetne a videójátékos lehúzásnak egy amerikai szenátor

Törvénnyel tiltaná be a mikrotranzakciókat és a különféle virtuális tárgyakat tartalmazó loot boxokat Josh Hawley amerikai szenátor minden olyan játéknál, amit 18 év alatti gyerekeknek terveztek, vagy aminek fejlesztői tudatosan hagyják, hogy fiatalkorúak fizessenek a játékbeli tartalmakért – írja a Kotaku.

Hawley szerdán jelentette be a törvényjavaslatot, a sajtóközleményében pedig elsősorban a Candy Crusht emelte ki a pay-to-win modell képviselőjeként, amiben akár 150 dollárt is el lehet költeni egy olyan virtuális tárgyakból álló csomagra, amik közvetlenül segítik a játékot. A törvény persze nemcsak erre terjedne ki, hanem azokra az online játékokra is, amikben loot boxokat lehet venni, vagy más módon lehet valódi pénzért előnyhöz jutni.

Amikor egy játékot gyerekeknek terveznek, a fejlesztőknek egyáltalán nem lenne szabad monetizálni a függőséget, mikor meg olyan játékokkal játszanak, amiket felnőtteknek terveztek, akkor meg el kéne vágni őket a mikrotranzakcióktól.

Hirdetés

– mondta a szenátor, hozzátéve, hogy az olyan fejlesztőknek, akik tudatosan kihasználják a gyerekeket, azoknak büntetést kell kapniuk.

Josh Hawley szenátor

Josh Hawley szenátor

Fotó: Scott Olson / Getty Images […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tech/godmode/2019/05/09/egyesult-allamok-mikrotranzakcio-videojatek-loot-box/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Olcsó és trendi a Redmi első monitora

Az abszolút belépőkategóriába érkezik a Display A1. Bemutatta az első számítógépes monitorát Kínában a Xiaomi …