2019. június 20., csütörtökMa Rafael napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 289,00 Ft
2019.06.20. Rafael Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 289,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Vége a papírozásnak, itt a kárbejelentő app

Hirdetés

Vége a papírozásnak, itt a kárbejelentő app

Elkészült az E-kárbejelentő nevű mobilapp, így ezentúl a hagyományos kék-sárga kárbejelentő töltögetése helyett már egyszerűen egy mobillal is megoldható a baleset kárügyintézés – jelentette be a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

Ez már csak azért is egyszerűbb lesz, mert mobiltelefon manapság minden sofőrnél van, míg kárbejelentő formanyomtatvány nem feltétlenül. A MABISZ már novemberben bejelentette, hogy a nyomtatványok digitális kiváltásán dolgoznak. Az app mostanra el is készült, és az ekar.hu oldalon keresztül vagy közvetlenül az alkalmazásboltokból letölthető, Androidra innen, iOS-re pedig innen.

A kárbejelentés közösen, a telefonok párosításával vagy csak egyetlen készülékről is intézhető. Az app lépésenként végigvezet a szükséges adatok megadásán. A végén a mobilon tett bejelentésről mindkét érintett kap egy pdf formátumú másolatot emailben, és a rendszer rögtön a biztosítónak is továbbítja az ügyet.

Hirdetés

A MABISZ szerint az appal várhatóan a hiányosan kitöltött bejelentések – és ezzel az elhúzódó kárrendezések – száma is csökkenni fog, hiszen az app nem fogadja el a hiányos bejelentőt. Ha senki nem sérült meg és vita sincs a felek között, rendőrre se lesz szükség az ügyintézéshez, ami szintén gyorsítja a folyamatot.

( Totalcar )

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!

Ötlete, vagy kérdése van?

Forrás:
https://index.hu/tech/helpdeszka/2019/01/08/vege_a_papirozasnak_itt_a_karbejelento_app/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Sürgősen frissíteni kell a Firefoxot

Nulladik napi sebezhetőséget foltozott a Mozilla. Megérkezett a Firefox 67 harmadik kisebb javítása, a Mozilla …