2020. május 28., csütörtökMa Emil, Csanád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 318,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2020.05.28. Emil, Csanád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 318,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Új FIFA, új Borderlands, régi Final Fantasy – mindet kipróbáltuk Tokióban

Hirdetés

Új FIFA, új Borderlands, régi Final Fantasy – mindet kipróbáltuk Tokióban

Csütörtökön és pénteken zajlott le a négynapos Tokyo Game Show (TGS) üzleti része: ekkor a nagyközönséget még nem engedik be a Makuhari vásárcsarnokba, így az újságírók kényelmesen kipróbálhatják az összes fontos új játékot azt a néhány címet, amihez kiállják a nem ritkán egyórás sort. Én is ezt tettem; a legnagyobb érdeklődést idén a Death Stranding övezte (amit az alkotó, Kodzsima Hideo mutatott be), de azért a két napban mást is láttam, és volt alkalmam játszani néhány, 2020-ban megjelenő játékkal.

Kezdeném azzal, hogy a csodálatosan, japánosan értelmetlen idei szlogen („Egy világ, végtelen öröm”) ellenére nem biztos, hogy ugyanazok a játékok fontosak az ázsiai és az európai újságírónak. Japánban például nagyon mennek a mobiljátékok, a TGS-en több ilyet állítottak ki, mint PS4- és Xbox-játékot összesen (amúgy ezzel együtt a kézi konzolok gyakorlatilag eltűntek a show-ról), de ezek szinte kivétel nélkül értelmezhetetlenek angol nyelvterületen. Ráadásul érthető módon maguk a kiadók is inkább a távol-keleti közönségnek izgi játékaikat tolják előtérbe, amikor pedig az ember fellelkesülne a pc-s játékok magas számán (172), kiderül, hogy az igazából az expóra kivonuló játékfejlesztő iskolák és egyetemi szakok, esetleg kisebb indie fejlesztők projektjeiből jön össze.

Hogy van japánul, hogy meghalni?

A TGS 2019-en kiállított játékok száma platformok szerint

PlayStation 4: 157

Hirdetés

Xbox: 34

Nintendo Switch: 129

PC: 172

iOS: 197

Android: 197

Egyéb okostelefon: 18

Nintendo 3DS: 3

PlayStation Vita: 9

VR: 108

Így főleg a Sony, a Capcom és a Sega standjain kolbászoltam, de csak miután elpazaroltam egy órát az életemből egy Cyberpunk 2077-bemutatóra, ami japánul zajlott, feliratok nélkül. Mivel ez a demó főleg a küldetésrendszer finomságaira koncentrált, sok volt a szöveg és kevés az akció, de a végére azért jutott egy kis mészárlás olyan monomolekuláris dróttal, mint amilyen a Johnny Mnemonicban volt. És ha már Johnny Mnemonic: maga Keanu Reeves is felült egy promófotó erejéig a stand mellett látható kibermotorra (sőt, ha már arra járt, Kodzsima-szan is – hát ilyenektől őrül meg a gémervilág mostanában).


A Cyberpunk 2077-re mindig kígyózó sorok vártak, és még csak most jönnek a publikus shownapok


13

A Cyberpunk 2077-re mindig kígyózó sorok vártak, és még csak most jönnek a publikus shownapokGaléria: Tokyo Game Show 2019. szeptember 13.(Fotó: Stöckert Gábor / Index)

A japán nyelv nem tartott vissza attól, hogy a Sony standján kipróbáljam a Nioh 2-t – […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tech/godmode/2019/09/14/tgs_tokyo_game_show_videojatek_sega_capcom_sony_fifa_final_fantasy_vii_nioh_borderlands/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Beszéddel lehetne fizetni az Asszisztensben

Biztonságosabbá tenné az okoshangszórós vásárlásokat a Google. Észak-Amerikában lassan már megszokottak a folyamatosan hallgatózó okoshangszórók …