2019. március 21., csütörtökMa Benedek napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 314,00 Ft | USD: 275,00 Ft | CHF: 277,00 Ft
2019.03.21. Benedek Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 314,00 Ft | USD: 275,00 Ft | CHF: 277,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Új és okos óra is jött a Samsung legerősebb telefonja mellé

Hirdetés

Új és okos óra is jött a Samsung legerősebb telefonja mellé

Igaznak bizonyult az a pletyka, amely szerint a Samsung nem vár az augusztus végi IFA szakkiállításig új órájának leleplezésével. A sorban következő Gear S4 helyett Galaxy Watch néven futó eszköz az okostelefonos fronton az új zászlóshajót jelentő Note9-cel együtt, New Yorkban mutatkozott be.

Az új óra az Apple Watchnál bevált recepthez hasonlóan nem csak a korábbi, 46 mm-es méretben, hanem egy kisebb, 42 mm-es verzióban is piacra kerül. Ez kifejezetten jó hír a Samsungnál: a vállalat nagyon bumfordi készülékekkel lépett be anno az okosórák piacára, azóta fokozatosan faragtak le a méretből, melynek eredményeképpen a Galaxy Watch – főleg a kisebb – már tényleg úgy viselhető, mintha egy hagyományos óra lenne az ember kezén. Nem kelti “kockulós okosság” hatását, melyhez persze nem csak a mérete, hanem a komplett dizájnolása is hozzájárul.

© Samsung

Hirdetés

A mérettől függően 1,3 vagy 1,2 hüvelykes AMOLED kijelző körüli forgatható funkciógyűrű megmaradt, ahogy az is, hogy ezzel továbbra is a gyártó saját, Tizen operációs rendszerében navigálhatunk. A rendszer teljesítményén viszont a hardverelemek éves frissítésével javítottak valamennyit. (A processzor 1.0 GHz-esről 1,15 GHz-esre gyorsult. RAM-ból 768 MB, illetve 1,5 GB van a készülékben, ez utóbbi a mobilnetes kiadásában.) Az IP68 szabványnak megfelelő vízállóság továbbra is adott.

© Samsung

A Samsung szerint a Galaxy Watch felhasználóinak nem kell majd okosórájuk töltéséről naponta gondoskodniuk, a karóra ugyanis “több napon”, akár 80 órán át is bírhatja egy feltöltéssel. A tényleges üzemidő természetesen nagyban függ attól, hogy napközben mire és milyen gyakran használjuk az órát.

Az óra nem csak méret szempontjából, hanem kapcsolódási lehetőségeket nézve is kétféle verzióban kerül forgalomba: a telefonnal együtt használható bluetooth-os mellett jön egy LTE-képes, mobilhálózatra önállóan kapcsolódni tudó verzió is. Némiképp sajnálatos, hogy a Samsung hazai képviseletének tájékoztatása szerint Magyarországon egyelőre csak a bluetooth-os verzió kerül forgalomba.

A szeptember (szó szerint értett) második felétől kapható Samsung Galaxy Watch kisebb méretben 109 990 forintba kerül majd, nagyobban pedig 119 990 forintba.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20180810_samsung_galaxy_watch_bemutato_specifikacio_ar#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2018_8_10

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Magyar mérnök a Vodafone segélycsapatának élén

Újabb bevetésen az Instant Network a hurrikán sújtotta Mozambikban. Ismét bevetésen a Vodafone Alapítvány Instant …