2019. március 22., péntekMa Beáta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 314,00 Ft | USD: 275,00 Ft | CHF: 277,00 Ft
2019.03.22. Beáta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 314,00 Ft | USD: 275,00 Ft | CHF: 277,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Tipp: így találhatja meg a legegyszerűbben az elrejtett kategóriákat a Netflixen

Hirdetés

Tipp: így találhatja meg a legegyszerűbben az elrejtett kategóriákat a Netflixen

Korábban már mutattunk egy módszert, amellyel rálelhetünk a Netflix rejtett kategóriáira, később pedig írtunk egy, az előbbinél egyszerűbb Chrome-bővítményről is. Most újabb Chrome-kiegészítők kerülnek terítékre, amelyek célja megegyezik, felfedni a Netflix valamennyi kategóriáját.

Már a nevében is egyértelműsíti célját a Netflix Hidden Category Search Chrome-bővítmény. A telepítése után felkerül az ikonja a felső eszközsávba, és ha erre rákattintunk (természetesen ha a Netflix már nyitva van), még nem a rejtett kategóriák, hanem egy keresőmező jelenik meg. Ha elkezdünk ide írni, a bővítmény máris kiegészíti a betűket a releváns kategóriákkal. Kereshetünk filmek, sorozatok vagy akár stílusok alapján is.

© hvg.hu

Hirdetés

Az All Netflix Categories nevű Chrome-bővítmény nem ingyenes (2,99 dollárba keül), cserébe viszont 27 ezer rejtett kategória feltárását ígéri. A telepítése után a felső eszközsorba beköltöző ikonra kattintva tudjuk majd használni. Ha erre rákattintunk, nemcsak a kategóriákat érhetjük el, hanem kedvenceket is választhatunk közülük, megnézhetjük az utoljára választottakat és még műfajok alapján is kutakodhatunk. Azt is láthatjuk, hogy hány film van fent a Netflixen az egyes kategóriákon belül. A popup ablak kinézetét is megváltoztathatjuk: fehér vagy sötét hátteret választhatunk hozzá.

© hvg.hu

Az ingyenes Reveal for Netflix Chrome-bővítmény telepítése után egy Reveal feliratú gomb jelenik meg a Netflix felületén a keresési opció mellett. Ha erre kattintunk, ábécé-rendben jelennek meg a rejtett kategóriák. A bővítménynek egy keresési opciója is van, ezzel művész, műfaj, rendező, stílus stb. alapján kereshetünk, és ilyenkor az ezekhez kapcsolódó kategóriák, illetve tartalmak tűnnek fel.

© /Chrome Web Store/George Skrbic

Az előbbihez hasonlóan működik a Better Browse for Netflix bővítmény is. Ez a telepítése után egy Browse gombot ad a Netflix felületéhez. Ezt megnyomva, ábécé-rendben láthatók a kategóriák, és műfaj szerinti keresésre is van lehetőség.

© Chrome Web Store/Janie Lee

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20180902_netflix_rejtett_kategoriak_chrome_bovitmeny#rss

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Leszámol a chatkáosszal a Messenger

A csoportos csevegések során jöhet jól az újítás. A webhelyek és a közösségi szolgáltatások kommentszekcióinak …