2019. június 25., keddMa Vilmos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 291,00 Ft
2019.06.25. Vilmos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 291,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Tépik a hajukat a PC-gyártók

Hirdetés

Tépik a hajukat a PC-gyártók

Nem minősített Windowszal kellett piacra dobniuk az új termékeiket.

Körülbelül egy hónappal ezelőtt kellett volna elindulnia a Windows 10 October 2018 Update általános terjesztésének, azonban a Microsoft pár nappal az óriásfrissítés kiadása után kénytelen volt visszavonni azt, ugyanis a meglévő telepítések erre a verzióra való felfrissítése egyes esetekben adatvesztéssel járhatott. Utána két héttel kiderült, hogy a beépített ZIP-tömörítőben is van egy súlyos hiba, ami szintén adatvesztést okozhatott, így azt is nekiállt soron kívül javítani a Microsoft.

Samsung Galaxy Book2Forrás: Samsung

Ugyan elméletileg mindkét súlyos hiba javítása elkészült már, ráadásul a tesztelésük során sem jöttek elő újabb gondok, de a Microsoft egyelőre nem jelentette be, hogy mikortól teszi újból elérhetővé a Windows 10 legújabb változatát, persze a most elkészült javításokkal már egybecsomagolva.

Ez az átlagos felhasználók számára nem probléma, hiszen a Windows 10 October 2018 Update a döntő többség számára semmilyen rendkívül fontos újítást sem hoz. Most viszont kiderült, hogy a számítógépek gyártói számára problémát jelent a rendszer kiadásának az elcsúsztatása, hiszen az elmúlt hetekben piacra dobott számítógépeiket

Hirdetés

már a Windows 10 új változatával kívánták előtelepíteni és reklámozni.

Helyette a rendszer visszavonása miatt a gyártók kénytelenek voltak a Windows 10 April 2018 Update rendszerrel előtelepíteni a legújabb termékeiket, noha nem volt tervbe véve, hogy ezt a verziót hivatalosan támogatni fogják a vadiúj eszközeiken. Ez komoly gyakorlati problémát a legtöbb esetben biztosan nem jelent, azaz nem küzdenek stabilitási vagy kompatibilitási problémákkal az érintett eszközök, de a gyártók számára akkor is rendkívül bosszantó a helyzet.

Egy általuk papíron nem támogatott operációs rendszerrel kellett előtelepíteniük a vadiúj laptopjaikat és asztali gépeiket.

További érdekesség, hogy az eszközöket egyes esetekben a legújabb Windows 10 egyes funkcióival kívánták reklámozni, ezeket a már elkészített sajtós anyagokat is kénytelenek voltak félretenni vagy módosítani az új Windows 10 visszavonása miatt.

Forrás:
http://www.origo.hu/techbazis/20181109-microsoft-windows-10-october-2018-update-pc-gyarto.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Elárulta a karrierjének legnagyobb tévedését Bill Gates

Valójában inkább Steve Ballmer felelt a katasztrófáért. Senki sem tévedhetetlen, de kevesen képesek 400 milliárd …