2020. július 11., szombatMa Nóra, Lili napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.07.11. Nóra, Lili Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Tényleg minden patront ellőttek az idei BlizzConon

Hirdetés

Tényleg minden patront ellőttek az idei BlizzConon

Sosem jó dolog, amikor egy nagy esemény sűrű bocsánatkérésekkel kezdődik, de a 2019-es BlizzCon pontosan így indult. J. Allen Brack, a Blizzard vezérigazgatója kiállt a több tízezres tömeg (plusz az élő streamen milliók) elé, és mielőtt bármi mást mondott volna, elkezdett cirkalmas mondatokban beszélni arról, hogy mennyire rosszul kezelte a cég a hongkongi Hearthstone-játékos Blitzchung ügyét – meg hogy mennyire sajnálják mindezt.

Hirdetés

Brack három perc alatt le is rendezte a dolgot, és bár tényleg úgy tűnt, hogy őszintén megbánta a történteket, azért önmagában ez a monológ nem volt más, mint egy kötelező kör, amiben a létező összes közhely el lett lőve.

Csak éppen a konkrét megoldásokról nem esett szó.

Ennek fényében aztán tényleg abszolút érződött, hogy a Blizzardnak idén nagyot kell gurítania, ha szeretné elfeledtetni a rajongóival az elmúlt bő egy évet.

A nyitóceremónia alatt ezt meg is tették: a várakozásoknak megfelelően bejelentettek egy sor izgalmas dolgot – köztük a koronaékszer Diablo IV-gyel –, de a rengeteg kiszivárgott infó miatt nagy meglepetést egyik sem okozott. Ráadásul míg bent a show-n láthatóan mindenki marha elégedett volt mindennel, kint az épület előtt azért egy csapat tüntető így is megvillantotta a stúdió Micimackó-jelmezbe öltözött rémálmát.

By Three They Come

Kezdjük az egészet a régóta várt Diablo IV-gyel, de előbb menjünk is vissza kicsit a tavalyi BlizzConig. A legendás stúdió egy évvel ezelőtt a videójátékok történetének egyik legnagyobb PR-katasztrófáját hozta össze, amikor nagy csinnadrattával előszedték a közönségkedvenc Diablót csak azért, hogy bejelentsenek

egy Kínába kiszervezett fejlesztésű mobilos játékot, a Diablo Immortalt.

Önmagában az is vetett fel kérdéseket, hogy a köztudottan pécés fókuszú stúdió egy mobiljátékkal szúrta ki a közönség szemét, de az igazi probléma nem maga a bejelentés volt. A színpadon álló blizzardosok egyáltalán nem érezték, hogy bármi baj lenne a Diablo Immortallal – elég csak a híres “de hát srácok, nincsen telefonotok?” válaszra gondolni a kérdezz-felelek során –, és még csak kapaszkodót sem adtak azoknak, akik egy negyedik részben, vagy valamelyik régi epizód felújításában reménykedtek.

Ezek után teljesen egyértelmű volt, hogy a Blizzard nem húzhatja tovább az időt: vagy idén mutatja be a Diablo IV-et, vagy soha. Az idei BlizzCon előtt elég konkrét bizonyítékok kerültek elő arra, hogy előbbi megoldást választják, és ez végül tényleg így is lett, egy meglepően hosszú és véres videóval rántották le a leplet a játékról.

Az már ebből is érződött, hogy a harmadik rész rajzfilmes(ebb) grafikája és környezete helyett itt a második játék sötétebb atmoszférája, okkultizmusa és brutalitása köszön majd vissza. Az elhangzottak alapján egyébként a játék az eddigi részek legjobb elemeit gyúrja majd egybe, ha pedig valami, akkor ez tutira tetszeni fog a keményvonalas rajongóknak is.

A játékhoz rögtön jött egy kis gameplay is, és az is kiderült, hogy a játék nyílt világú lesz, nemlineáris kampánnyal. Az ígéretek szerint minden eddiginél több lesz majd benne a “legendás” besorolású tárgy, a harmadik részben domináns szettek szerepét viszont jócskán lecsökkentik. A játékban emellett lesznek képességfák is, sőt, a jelen állás szerint a második részből ismert rúnaszavak is visszatérnek. A beígért öt karakterosztályból egyelőre hármat ismerünk, ezek a druida, a varázsló és a barbár. Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor jön a játék, de minden bizonnyal több évet kell még várni rá. A vonatkozó fejlesztői panelbeszélgetés egyébként itt vissza is nézhető.

Overwatch 2: Null Sector boogaloo

A másik nagy […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tech/godmode/2019/11/02/activision-blizzard-blizzcon-diablo-4-world-of-warcraft-overwatch-hearthstone-hongkong-anaheim/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nem kell kiadnia a filmkalózokat a YouTube-nak

A jogvédők számára kedvezőtlen ítéletet hozott az Európai Bíróság. Az Európai Bíróság csütörtökön kihirdetett döntése …