2019. január 20., vasárnapMa Sebestyén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.01.20. Sebestyén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Tarhálásvédelmet kap a Chrome

Hirdetés

Tarhálásvédelmet kap a Chrome

Figyelmeztetni fog a mobilszámlát terhelő webhelyekre.

Pár napja kiderült, hogy a decemberben érkező Google Chrome 71-től kezdve a böngésző beépített reklámblokkolója az eddiginél határozottabban fog lecsapni a rosszindulatú hirdetéseket megjelenítő webhelyekre, konkrétan a rendszerértesítéseknek tűnő reklámok megjelenítéséért fogja büntetni a gyanús portálok üzemeltetőit.

Figyelmeztetni fog a mobilszámlákat rosszindulatúan megterhelni próbáló, ismert weblapokra a ChromeForrás: Google

Ezzel nem fújt ki a decemberi frissítés biztonsági újításainak a köre: a Chrome egy feltűnő értesítéssel megpróbálja majd felhívni a netezők figyelmét az olyan szolgáltatásokra, amelyek nem teszik tökéletesen nyilvánvalóvá a látogatóik számára, hogy

a mobilszámuk bekérése után meg fogják terhelni a telefonszámlájukat.

Hirdetés

Természetesen az is főbenjáró bűnnek minősül, ha a számla terhelésére ugyan felhívják a figyelmet, de nem azonnal átlátható, hogy milyen gyakran és mennyivel kívánják megrövidíteni a látogatókat.

A Google szerint a böngészőjét használók milliói tévednek minden hónapban az ilyen legombolásokban utazó webhelyekre.

Nem teljesen világos, hogy a színfalak mögött hogyan működik a rendszer, de a jelek szerint a Chrome reklámblokkolójához hasonlóan egy szerveroldalon tárolt feketelistára kerülnek fel a pénzlehúzós webhelyek.

A mobilszámla megterhelésére képes és készülő portálok betöltésekor egy figyelmeztető üzenetet jelenít majd meg a Chrome. Természetesen a böngésző mobilos és az asztali változata is megkapja a funkciót.

Forrás:
http://www.origo.hu/techbazis/20181109-google-chrome-mobilszamla-terheles-csalas-figyelmeztetes.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Búcsúzik a Windows 10 Mobile

Még idén megszűnik a rendszer támogatása. Régóta teljesen nyilvánvaló, hogy a Microsoft beismerte a vereséget …