2019. június 20., csütörtökMa Rafael napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 287,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
2019.06.20. Rafael Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 287,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Segít megvédeni a Linuxot a Microsoft

Hirdetés

Segít megvédeni a Linuxot a Microsoft

Sejthetően önös érdek is áll a jótékonykodás mögött.

Nagyot változott a Microsoft, mióta Steve Ballmer daganatos megbetegedésnek titulálta a Linuxot. A vállalat már évek óta a Linux rendszermag fejlesztésének egyik legnagyobb hozzájárulója, számos alkalmazását és keretrendszerét nyílt forráskódúvá tette, a fejlesztők pedig jó ideje már hivatalosan támogatott Linux alrendszert telepíthetnek a Windows 10-be.

Forrás: AFP/2014 Getty Images/Stephen Brashear

A lépések és változtatások mögött nem pusztán önzetlen segítési szándék áll: a Microsoft Azure felhőszolgáltatás nagy mértékben Linuxra épül, így a Microsoftnak üzleti érdeke, hogy az funkcionalitás és hatékonyság szempontjából is rendben legyen, továbbá a cég fejlesztői és ügyfelei a lehető legkönnyebben boldoguljanak a munkájuk során.

A Microsoft a héten új szintre emelte az összeborulást: csatlakozott az Open Invention Network szabadalmi csoporthoz, és bedobott körülbelül 60 ezer szabadalmat a kalapba.

Hirdetés

A 2005-ben létrehozott csoport lényege, hogy védeni próbálja a Linuxot a szabadalmi perekben, a hozzá csatlakozott kisebb-nagyobb cégek összedobják benne a Linuxszal kapcsolatos szabadalmaikat.

Az OIN tagjai mindegyik a közösbe bedobott szabadalmat licencdíj fizetése nélkül használhatják, ha pedig egy harmadik fél pereskedni kívánna egy taggal valamiféle linuxos szabadalom kapcsán, akkor a csoport a közös erőforrásokat felhasználva indíthat ellentámadást a bíróságon.

Forrás:
http://www.origo.hu/techbazis/20181011-microsoft-linux-szabadalom-open-invention-network.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kényszeríti a régi Windows 10 frissítését a Microsoft

Június végétől lecsap a tavaly áprilisi verziót futtatókra. A Windows 10 óriásfrissítéseinek félévenkénti kiadása rengeteg …