2019. június 25., keddMa Vilmos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 291,00 Ft
2019.06.25. Vilmos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 291,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Robot hírbemondókkal újított egy hírügynökség

Hirdetés

Robot hírbemondókkal újított egy hírügynökség

Meglepően élethűek a Xinhua gépi tanulással kifejlesztett munkatársai.

Évek óta megy a rémisztgetés a sajtóban, hogy a mesterséges intelligenciát használó, fizikai vagy virtuális robotok elveszik majd az emberek munkáját, első körben a kevésbé képzettek lehetnek veszélyben. Úgy tűnik, hogy ehhez képest váratlan helyen csaphatnak le elsőként a legújabb generációs robotok, a rossz hírek hozóinak a lefejezése lehet az egyik első dolguk.

A Xinhua angol nyelvű, robot hírbemondójaForrás: Xinhua

A kínai Xinhua hírügynökség váratlanul közölte, hogy bevetésre késszé vált az első két robot hírbemondója.

A karaktereket a vállalat bemondói alapján modellezték, az egyikük a kínai, a másik pedig az angol nyelvű hírműsorokban szerepel majd.

Hirdetés

Az életre keltésükhöz szükséges szoftveres technológiát a kínai Sogou szállította, a robot hírbemondók mimikáját, szájmozgását és szintetikus hangját gépi tanulásos módszerrel sikerült ha nem is tökéletesen, de egészen meglepően élethűre szabni.

Az állami hírügynökség a szokásos érveket hozta fel a robot hírbemondók mellett: nem kérnek fizetést, ráadásul 24/7-ben rendelkezésre állnak, így a Xinhua nem csak gyorsabban és költséghatékonyabban képes dolgozni, de az eddiginél több anyagot képes előállítani.

Forrás:
http://www.origo.hu/techbazis/20181109-xinhua-ai-mi-robot-hirbemondo.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Elárulta a karrierjének legnagyobb tévedését Bill Gates

Valójában inkább Steve Ballmer felelt a katasztrófáért. Senki sem tévedhetetlen, de kevesen képesek 400 milliárd …