2020. augusztus 13., csütörtökMa Ipoly napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
2020.08.13. Ipoly Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Réges-régóta vártunk már egy ilyen jó Star Wars-játékra

Réges-régóta vártunk már egy ilyen jó Star Wars-játékra

Alighanem az elmúlt jó néhány év legszebb pillanatait élik át mostanság a Star Wars-rajongók: a Mandalorian képében kaptak egy egyelőre remeknek tűnő sorozatot, karácsony előtt érkezik a Disney-féle trilógiát lezáró film, a Skywalker kora, a Star Wars Jedi: Fallen Order formájában pedig végre van egy egyjátékos Star Wars-játék, ami megérte a megjelenése napját.

A Respawn játéka már önmagában emiatt különleges lenne, de a fejlesztőgárda a sok nehézség és furcsaság ellenére is egy szerethető és élvezetes játékot tett le az asztalra. Még úgy is, hogy a stúdió másik idei játékához, a februárban megjelent Apex Legendshez hasonlóan lényegében egy darab eredeti ötletet sem lehet benne találni.

Réges-régen volt már ilyen

Mielőtt bármi másba belevágnánk, első körben egy dolgot mindenképpen muszáj leszögezni: az, hogy a Fallen Order így, ebben a formában megjelent, tényleg kisebbfajta csoda, az évek során ugyanis annyi Star Wars-játékot kaszáltak el különféle okokból, hogy azt számon tartani is nehéz már. A franchise videójátékos vesszőfutása jó régóta tart már, de igazán csak akkor indult be, mikor a Disney 2013-ban, egy évvel a Lucasfilm megvétele után fogta magát, és bezárta a számtalan legendás Star Wars-játékért felelős stúdiót/kiadót, a LucasArtsot.

A lépés következtében rögtön két projekt – az 1313 és a First Assault – ment a levesbe, az azonban hamar kiderült, hogy a Disney-nek esze ágában sincs felhagyni a játékok gyártásával. A cég exkluzív partneri megállapodást kötött a már akkor is közutálatnak örvendő EA-vel, ennek keretében pedig a DICE, a BioWare, a Visceral Games és a Respawn Entertainment kapott lehetőséget a bizonyításra. Ránézésre ennél kevés jobb dolgot lehetett elképzelni, hiszen négy tényleg kiváló stúdióról volt szó – a BioWare ráadásul a mai napig meghatározó Star Wars: Knights of the Old Republickal már korábban bizonyított is –, de az egész végül mégsem sült el túl jól:

  • az első Disney-érás játék a korábbi könyvek, képregények és játékok 2014-es dekanonizálása után egy évvel megjelent Battlefront-reboot lett, ami ugyan hangulatát tekintve ízig-vérig Star Wars volt, de azért erős túlzás lenne jó játéknak nevezni;
  • a második meg ennek a folytatása, a Battlefront II, ami ha lehet, még hűbben tükrözte a Csillagok Háborújának világát, de végül mikrotranzakciókba fulladva lett óriási csalódás, és ezen azóta is csak mérsékelten sikerült segítenie a DICE-nak;
  • eközben a Visceral Games is dolgozott egy meg nem nevezett játékon, de az EA 2017-ben bezárta a stúdiót, a projekt pedig előbb az EA Vancouverhez került, aztán végleg el is kaszálták.

Így az egyetlen reménysugár egy egyjátékos Star Wars-kalandra a Respawn 2016-ban bejelentett projektje maradt, de ennek helyzete sem volt túl biztató, tekintve, hogy idén áprilisig egy árva képkockát sem mutatott belőle a stúdió. Mentségükre szóljon, hogy utána viszont őrületes mennyiségű tartalmat tettek közzé róla, és bár az idei E3-as EA Playen mutatott játékmenetet lenyűgözőnek semmiképpen nem lehetett mondani, azt mindenképpen elérte, hogy egy fokkal izgatottabban várjam a megjelenést.

Na, ilyen egy Star Wars-történet

A Respawn korábban sosem csinált még ehhez hasonló játékot, történetmesélésben viszont a Titanfall 2 rövid, ámde szórakoztató egyjátékos kampánya miatt már volt némi tapasztalatuk. Ezúttal persze ennél azért grandiózusabb sztoriban kellett gondolkodniuk, de megoldották a dolgot, sőt, remekül építkeztek a Star Wars világára, aminek főleg a keményvonalas rajongók örülhetnek nagyon.

A Fallen Order […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tech/godmode/2019/12/01/star-wars-jedi-fallen-order-respawn-ea-videojatek-teszt/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Elárulja az újdonságait a Windows 10

Tippekben kapnak majd tájékoztatást a számítógépezők. A Windows 10 óriásfrissítéseinek újdonságai eddig meglehetősen rejtélyesek voltak …