2019. június 20., csütörtökMa Rafael napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 289,00 Ft
2019.06.20. Rafael Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 289,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Összeomlott a CIB Bank online rendszere

Hirdetés

Összeomlott a CIB Bank online rendszere

Pénteken dél körül teljesen összeomlott a CIB Bank internetes rendszere, több olvasónk és kollégánk is jelezte, hogy nem megy a www.cib.hu, nem lehet netbankot használni, a mobilapp sem működik.

Egyes, meg nem erősített információk szerint külső támadás érte a bank rendszereit, és még CIB-es kártyával sem lehet fizetni a boltokban.

Hirdetés

Megkérdeztük a bank kommunikációs osztályát, hogy mit lehet tudni a helyzetről, vannak-e károk, akár az ügyfelek, akár a bank részéről. A bank a következőt válaszolta:

Technikai okból online csatornáink jelenleg nem elérhetőek, a probléma elhárításán szakembereink dolgoznak. Ügyfeleinktől elnézést kérünk, és köszönjük megértésüket, türelmüket.

Külön érdeklődésünkre leszögezték, hogy csak és kizárólag az online rendszerekben keletkezett kisebb üzemzavar, a kártyás fizetéseket ez nem érinti, és szerencsére szó sincs külső behatolásról, nem érte kibertámadás a bank rendszereit.

Frissítés: nem sokkal háromnegyed három előtt azt a tájékoztatást kaptuk a banktól, hogy ismét működnek az online rendszerek, ezt gyorsan ellenőriztük is, és csakugyan elérhető már a cib.hu, a netbank és az app is.

Forrás: http://index.hu/tech/2018/07/20/osszeomlott_a_cib_bank_online_rendszere/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kényszeríti a régi Windows 10 frissítését a Microsoft

Június végétől lecsap a tavaly áprilisi verziót futtatókra. A Windows 10 óriásfrissítéseinek félévenkénti kiadása rengeteg …