2019. március 22., péntekMa Beáta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 314,00 Ft | USD: 275,00 Ft | CHF: 277,00 Ft
2019.03.22. Beáta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 314,00 Ft | USD: 275,00 Ft | CHF: 277,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Okostelefon, melyet a csuklóján hordhat: itt a Nubia meglepő újdonsága

Hirdetés

Okostelefon, melyet a csuklóján hordhat: itt a Nubia meglepő újdonsága

Az idei IFA-ra hozta el a kínai ZTE zászlaja alatt indult, de egy ideje már önálló gyártóként működő Nubia koncepcióeszközét, a Nubia Alphát, amely az okostelefon és egy okosóra keveréke, azaz egy csuklón hordható okostelefon.

A Nubia Alphának ugyanúgy függőleges (egyébként OLED) kijelzője van, mint az okostelefonoknak, viszont egy olyan házba bújtatták, mintha egy óra lenne. A hajlítható kijelzője érintésérzékeny, de azért gombokkal is lehet irányítani, és van egy frontoldali kamerája is. Pici mágneses csapocskák is vannak rajta, ezeken keresztül lehet tölteni az eszközt. Bár a Nubia nem említ specifikációkat demónak szánt videójában, a klipben látható megjegyzései mind arra utalnak, hogy azért többről van itt szó egyszerű koncepciónál. Hallottunk olyan híreket is, hogy még az év vége előtt kereskedelmi termék lehet belőle.

Mindez igazán jól hangzik, de azért a hátrányokról is szólnunk kell. Például a mindössze 500 mAh-s akkuról (ez bizony nem nagyon tud egy egész napnyi energiát biztosítani), arról, hogy a keskeny és magas kijelzőn elég kényelmetlen szövegeket olvasni vagy fényképeket, videókat nézni. Viszont lehet telefonálni az eszközzel, zenét hallgatni, appokat futtatni rajta, és wifi- és Bluetooth-kapcsolat is a rendelkezésre áll.

A Nubia Alphát nem lehetett kipróbálni az IFA-n, ugyanis egy üvegkocka belsejébe rejtették. Marad tehát róla a demónak szánt videó:

Hirdetés

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20180904_zte_nubia_alpha_csuklon_hordhato_okostelefon_flexibilis_kijelzo#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2018_9_4

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Leszámol a chatkáosszal a Messenger

A csoportos csevegések során jöhet jól az újítás. A webhelyek és a közösségi szolgáltatások kommentszekcióinak …