2020. augusztus 13., csütörtökMa Klára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2020.08.13. Klára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Minden háztartásba olcsó vagy ingyen netet vezet egy indiai állam

Minden háztartásba olcsó vagy ingyen netet vezet egy indiai állam

Bő egymillió szegénységi küszöb alatt élő család használhatja ingyen a szolgáltatást.

Óriási hírt kaptak India legsűrűbben lakott, közel 35 milliós lakosságú Kerala államának a lakói, a tervek szerint az állam 2020 decemberéig minden egyes háztartásban elérhetővé fogja tenni a kábelnetet. A projekt az állam elektromos árammal és informatikai infrastruktúrával foglalkozó testületeinek közös kezdeményezése, a kivitelezése a becslések szerint 217 millió dollárba, azaz durván 65,7 milliárd forintba fog kerülni.

Indiai nők színes öltözetben az utcán, Kerala állambanForrás: Dreamstime

A vadiúj hálózat gerince természetesen optikai technológiát használ majd, a netszolgáltatásra előfizetők legfeljebb 100 Mbps letöltési sebességű kapcsolatot vehetnek majd igénybe, az ígéret szerint rendkívül kedvező áron.

De ez még semmi: az állam 1,2 millió szegénységi küszöb alatt élő családja teljesen ingyenesen használhatja majd a szolgáltatást.

Véletlen egybeesés, de idén szeptemberben egy indiai bíróság úgy döntött, hogy az internetelérés feltétlenül szükséges a tanuláshoz és a szabad véleménynyilvánításhoz. Mindkettő alkotmányos jog az országban, így az új hálózatával és ingyenes csomagjával rögtön az ítélet implikációinak is eleget tesz majd az állam.

A kábelnet nem csak háztartásokat és üzleteket lát majd el olcsó vagy ingyen internettel, de az állam egy bő kétezer hotspotból álló Wi-Fi hálózatot is létre kíván hozni a segítségével. Erre a privát hálózatra Kerala összes lakosa felcsatlakozhat, havi 300 MB ingyen adatkeretet kapnak hozzá, az állami webhelyek látogatása, továbbá az állami mobilappok forgalma pedig nem számít majd bele a leforgalmazott adatmennyiségbe.

Forrás:
https://www.origo.hu/techbazis/20191109-india-kerala-allami-olcso-ingyenes-internet.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Detektálják a földrengéseket az androidos mobilok

A világ legnagyobb figyelőhálózatát hozza létre a Google. Váratlan bejelentéssel sokkolt a Google, a következő …