2019. március 20., szerdaMa Klaudia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 312,00 Ft | USD: 275,00 Ft | CHF: 275,00 Ft
2019.03.20. Klaudia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 312,00 Ft | USD: 275,00 Ft | CHF: 275,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Mikrohullámú fegyverrel kínozhatták a diplomatákat

Hirdetés

Mikrohullámú fegyverrel kínozhatták a diplomatákat

Orvosok és szakértők egyre növekvő gyanúja szerint valamiféle mikrohullámmal működő eszközzel sanyargathatták az Egyesült Államok Kínában és Kubában állomásozó diplomatáit, illetve családjaikat – közölte a New York Times.

Az áldozatok hangos, magas hangfekvésű zajokat hallottak otthonaikban és hotelszobáikban, majd hányingerről, súlyos fejfájásról, szédülésről, alvás- és hallászavarokról számoltak be. Az ügyön dolgozó orvos- és tudóscsapat egyre biztosabb abban is, hogy a mintegy három tucat áldozat agykárosodást is szenvedhetett.

Eddig sem az amerikai külügyminisztérium, sem a szövetségi nyomozóiroda (FBI) nem említette hivatalosan a mikrohullámú fegyver lehetőségét. A szakértők viszont immár egyetértenek abban, hogy „valami van ott”. Kína nem kommentálta a fejleményt, Kuba tagad.

A Times emlékeztet: 1960-ban egy amerikai tudós, Allan Frey fedezte fel, hogy az emberi agy a mikrohullámokat hangként képes érzékelni. Az Egyesült Államok és a Szovjetunió persze azonnal fegyvert kezdett fejleszteni az eredmények alapján, és jelentések szerint mindkét fél sikerrel is járt.

Hirdetés

Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20180902_Mikrohullamu_fegyverrel_kinozhattak_a_diplomatakat#rss

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az autó csomagtartójába is kérhetjük majd a csomagokat?

Hazájában kezdte meg az elképzelés tesztelését a ©koda. Jelentős előnyei miatt az internetes rendelés a …