2020. január 26., vasárnapMa Vanda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 336,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 313,00 Ft
2020.01.26. Vanda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 336,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 313,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Még mindig fogalmam sincs, miről szól a világ legrejtélyesebb videójátéka

Hirdetés

Még mindig fogalmam sincs, miről szól a világ legrejtélyesebb videójátéka

Szerdán veszi kezdetét a legnagyobb videójátékos rendezvényként számon tartott kölni Gamescom, idén azonban most először a Los Angeles-i E3 mintájára itt is tartottak egy nagyobb konferenciát, ahol a különböző stúdiók és kiadók bemutathatták az érkező játékaikat. Ezt az eseményt ráadásul három másik előzte meg: a Microsoft, a Nintendo, sőt, a Google is külön közvetítéssel készült a hétfői napra.

Hirdetés

Az idei Gamescom előtt több elég vad pletyka is napvilágot látott, a tavalyi E3 óta lényegében publikus száműzetésbe vonuló Sonyval kapcsolatban Play Station 5 bejelentést vizionáltak, és az is felmerült, hogy itt mutathatja majd be a Rockstar Games a Grand Theft Auto VI-ot. Ezek persze inkább tűntek képzelgésnek, mint valóságnak, és természetesen nem is jött be egyik sem, így nehezen lehetne azt mondani, hogy kifejezetten izgalmas dolgokat láttunk volna a hétfő délután.

Unalomba azért szerencsére nem fulladt az egész: a Microsoft lerántotta a leplet a Gears of War 5 több fontos eleméről is, a Borderlands 3-ról is kiderült pár dolog, a január óta független Bungie pedig a Destiny 2 új szezonjával, illetve az októberben érkező Shadowkeep DLC-vel támadott. A legjobb pillanatokat végül így is a legvégén színpadra lépő Kodzsima Hideo szállította, aki új karaktereket és játékmenetet is mutatott a világ legrejtélyesebb játékából, a Death Strandingből.

Nem tudom mi ez, de biztos jó lesz

A Death Stranding a tavalyi E3 óta tartja lázban a teljes videójátékos világot, nem is véletlenül, hiszen mégiscsak a Metal Gear Solid-sorozat atyja, a legendás Kondzsima Hideo áll mögötte. A játék fejlesztése már a célegyenesben van – nem meglepő módon, hiszen november 8-án jelenik meg –, de Kodzsima ennek ellenére is elrepült Tokióból Kölnbe, hogy öt év után megint ott lehessen a Gamescomon. 

Kodzsima stílusosan a legutóbbi előzetesben felhasznált Apocalyptica-számra vonult be, és hamar kiderült, hogy volt értelme őt tenni a kétórás show legvégére, mert a legtöbben ránézésre tényleg őt várták egész nap. A japán producer nem húzta sokáig az időt: megint elmondta, hogy a Death Stranding egy teljesen új és eddig sosem látott open world játék, aztán közölte, hogy a Comic-Con után itt is új karaktereket fog bemutatni.

Az egyik ilyen a Margaret Qualley által játszott Mama volt, aki azért különleges, mert az ő csecsemője a túlvilágon született, ezért egyrészt láthatatlan, másrészt meg emiatt Mama nem tudja elhagyni azt a műhelyet, ahol találkozik a főszereplő Sam Bridges-zel. A másik szereplő a Guillermo del Toro által játszott Deadman volt, aki a Sam által hordozott csecsemőről beszélt kicsit, és így ismét bebizonyosodott, hogy ezekre van szükség ahhoz, hogy érzékelni lehessen a túlvilágról támadó szörnyeket.

Emellett az is kiderült, hogy a csecsemőket egyenesen az anyaméhből szedték ki, és néha össze kell szinkronizálni őket az anyával, hogy használhatóak maradjanak, meg az is – és emiatt tutira botrány is lesz a játék megjelenésekor –, hogy a csecsemők csak eszközök, és durván egy év után meg kell szabadulni tőlük.

Végül aztán volt egy kis játékmenet is, ami ha lehet, csak még értelmezhetetlenebbé tette az egészet, mert Sam első dolga az volt a felkelés után, hogy hosszasan könnyített magán. Mint később kiderült, ennek amúgy fontos szerepe lesz a játékban (???), ahogy annak is, hogy a játékos lenyugtassa a csecsemőt, ha mondjuk véletlenül ráesik. Ez utóbbit a kontroller dajkálásával lehet majd elérni amúgy, ami már tényleg a teljes téboly kategória. Holnaptól állítólag a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tech/godmode/2019/08/20/gamescom-videojatek-megnyito-kodzsima-hideo-death-stranding-microsoft-google-sony-nintendo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

YouTube-ra költözik a profi Hearthstone és az Overwatch

YouTube-ra költözik a profi Hearthstone és az Overwatch

A független újságírás nemcsak a kormánytól független, de minden más direkt politikai szándéktól is. Támogass …